www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Ouders en leerkrachten: denk mee over educatie in het Dijkgat- en Robbenoordbos

17 maart 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Joey van der Weerd werkt tot 22 april voor zijn stage aan een nieuw educatieprogramma voor het Robbenoord- en Dijkgatbos.

De komende weken kun je als bezoeker van het Dijkgat- en Robbenoordbos een nieuw gezicht tegen komen. Joey van der Weerd loopt stage bij onze beheereenheid en gaat aan de slag met de realisatie van een lesprogramma voor (basis)scholen. Hiervoor heeft hij ook jullie hulp nodig als bezoeker, ouder of leerkracht.

In dit blog stelt Joey zich voor en legt hij uit wat zijn opdracht inhoudt.

Hallo ik ben…

Beste lezer ik ben Joey van der Weerd (22 Jaar). Op 28 februari ben ik begonnen aan mijn stage onder leiding van Mikal Folkertsma, boswachter publiek voor de Kop van Noord-Holland. Ik ben zelf afkomstig uit Almere. Tijdens mijn stage mag ik mij bezighouden met publieks taken, dit doe ik van uit de opleiding toegepaste biologie bij het Aeres Mbo Almere.

Mikal heeft me gevraagd om aan de slag te gaan met de educatie voor het Dijkgatbos en Robbenoordbos. De boswachters in De Kop krijgen regelmatig de vraag of er gastlessen en/of excursies gegeven kunnen worden voor basisscholen. Helaas ontbreekt het aan tijd om dit te ontwikkelen. Op dit moment zijn er nog geen educatieprogramma’s, dus een mooie uitdaging om daar mee aan de slag te gaan. En daarvoor heb ik  de inzichten van de omgeving van Wieringermeer hard nodig!

Foto: Ayla Maagdenberg Fotografie

Oproep aan ouders, verzorgers en leerkrachten: denk mee!

Ik wil ouders/verzorgers en leerkrachten die in de omgeving wonen vragen om mee te denken. Via een Google Forms kunnen jullie aan de hand van drie vragen input geven wat er verbeterd kan worden. Dit betekent niet dat alles haalbaar is. Er wordt wel zo veel mogelijk naar gekeken.

Alvast bedankt!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog