www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Ruimte maken voor een nieuwe generatie bos. Boswerkzaamheden in het Robbenoordbos beginnen op maandag 17 september.

13 september 2018 Boswachter Maarten in Noord-Holland

In het Robbenoordbos gaan we ruimte maken voor een nieuwe generatie bos. De werkzaamheden beginnen vanaf 17 september. De werkzaamheden nemen enkele weken in beslag. Sommige paden worden vanwege veiligheid tijdelijk gesloten.

Ruimte voor een nieuwe generatie in het bos

De meeste bomen in het Robbenoordbos zijn geplant vlak na de tweede wereld oorlog. Deze bomen zijn nu gemiddeld allemaal 70 jaar. We willen daar nu een nieuwe generatie bij zetten. Dat maakt het bos meer divers en weerbaarder. Dat doen we  door gaten te maken in het bos van 1000 tot 2500 vierkante meter. Deze gaten gaan we vervolgens herplanten of we laten het de natuur het zelf doen zodat er na verloop van tijd vanzelf nieuwe bomen gaan groeien uit de zaden die nu al in de grond zitten. Dit laatste noemen we natuurlijke verjonging. Zo komen er verschillende lagen en hoogtes in bos.

Paden

Tijdens de werkzaamheden zullen sommige paden van het bos tijdelijk worden afgesloten. In het Dijkgatbos zullen dit jaar geen werkzaamheden zijn. Deze kaart geeft de actuele situatie aan.

Werkzaamheden vanaf 17 september beginnen in het blauwe vlak. Daar zijn paden gesloten.

Werkzaamheden windmolens

De werkzaamheden rondom de windmolens zijn ook van start. Hier is al eerder over bericht in het volgende blogbericht.  Voor meer informatie over de actuele werkzaamheden kunt u contact opnemen met Nuon via info@windparkwieringermeer.nl  Of kom op werkdagen tussen 08:00 en 16:00 uur langs bij Nuon op Oosterterpweg 14 in Wieringerwerf.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog