www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Vernieuwing bruggen Schanszichtpad gestart

22 november 2022 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Deze week is de aannemer begonnen met de aanleg van de nieuwe bruggen van het Schanszichtpad nabij de Zaanse Schans.

Deze week is de aannemer begonnen met de aanleg van de nieuwe bruggen van het Schanszichtpad nabij de Zaanse Schans. Het pad is inmiddels vier jaar geleden afgesloten en sindsdien ontoegankelijk voor publiek geweest. De inschatting is dat begin 2023 het Schanszichtpad weer begaanbaar is.

Heropening Schanszichtpad in zicht

Begin dit jaar konden we melden dat de financiering voor vernieuwing van de bruggen van het Schanszichtpad eindelijk rond was en er gestart werd met het aanvragen van vergunningen. De verschillende verplichte vergunningen kwamen op tijd binnen en na een succesvolle gunningsproces werd aannemer K. Dekker BV aangenomen. Half november zijn zij in opdracht van Staatsbosbeheer en onder toezicht van Recreatie Noord-Holland dan toch echt begonnen met de vernieuwing van de vier bruggen! De werkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen. Na heropening van het pad zal het recreatieschap Twiske-Waterland het beheer en onderhoud overnemen, wat afsluiting van het pad in de toekomst moet voorkomen.

Aannemer K. Dekker BV is begonnen met de vernieuwing van de bruggen van het Schanszichtpad nabij de Zaanse Schans.

Wat vier jaar geleden begon

Het Schanszichtpad is een laarzenpad van ongeveer één kilometer lang in de Kalverpolder, nabij de Zaanse Schans. In november 2018 besloot Staatsbosbeheer het wandelpad te sluiten in verband met de onveilige staat van de bruggen. Na ruim drie jaar werd er voldoende financiering voor vernieuwing van de bruggen gevonden dankzij bijdragen van het Recreatieschap Twiske-Waterland, provincie Noord-Holland, Stichting Edwin Bouw Fonds en de gemeente Zaanstad.

reageren

geef een reactie

  • Boelens
    22 november 2022 om 16:40
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog