www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Vliegende start voor vrijwilligersgroep Diemerbos

2 februari 2017 Boswachter Marijke van Langen in Noord-Holland
Onlangs plaatsten we een oproep in verschillende media in en rondom Amsterdam om nieuwe vrijwilligers te werven voor het Diemerbos. We kunnen daar namelijk wel wat extra handen gebruiken. onder de slogan: geen groene vingers, wel extra handen is de oproep gedaan. Het gevolg was een enorme stroom aan enthousiaste berichten van mensen die maar wat graag hun handen uit de mouwen willen steken in dit charmante stadsbos. Blij verrast waren we met deze aanmeldingen. Het idee is om elke maand één middag met een zich roulerende groep vrijwilligers in het bos aan de slag te gaan.

Veel handen

Afgelopen vrijdagmiddag zijn we gestart met een groep van vijftien nieuwe vrijwilligers. In boerderij Landlust werd in de nieuwe infotheek een inleiding gegeven. Daarna fietsten we naar de werklocatie. De boswachters hadden een stuk moerasland gemaaid. Het maaisel moest op grote hopen geharkt worden. De hopen werden op zeilen gelegd en afgevoerd naar een bosvak. Later is ook nog een rietveld aangepakt. Vele handen maken licht werk en zo waren we rond half vier al klaar met deze klus.

Gezellige sfeer

Een reiger heeft ons de hele middag in de gaten gehouden en posteerde zich continue precies in de andere hoek van het plasje waar we bezig waren. Een buizerd zat op een hoge tak in een abeel en bekeek het tafereel vanuit zijn post. Het was prachtig zonnig winterweer. De nieuwe vrijwilligers zijn super enthousiast en de sfeer was leuk en gezellig. We kunnen dit met recht een vliegende start noemen. Op naar de volgende vrijwilligersmiddag in februari!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog