www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Uitbreiding mountainbikeparcours Dijkgatbos

22 november 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Het mountainbikeparcours in het Dijkgatbos krijgt binnenkort een uitbreiding. Op de bult bij de voormalige vuilstort Het Wierholt zal een uitdagende nieuwe lus gemaakt worden door de MTB-vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer. De lengte van de nieuwe deel van het parcours is circa 1,5 km. In combinatie met het Hendrikspad langs de Ooster- en Noorderkwelweg (onderhouden door MTB Noord-West) kunnen mountainbikers straks een route van ongeveer 20 kilometer fietsen.

Met de aanleg van het parcours willen we voorzien in een behoefte die er al lange tijd is onder de mountainbikers. De bult op het Wierholt is een van de hoogste punten van de Wieringermeerpolder en daarmee een behoorlijk uitdaging voor mountainbikers. De nieuwe lus van het parcours wordt mogelijk gemaakt door de inzet van diverse sponsoren en vrijwilligers.

Veiligheid voorop

Het ontwerp van het nieuwe parcours is gemaakt door ervaren parcoursbouwer Patrick Jansen van Track en Trails. Bij het ontwerp is veiligheid het uitgangspunt. Zo wordt het wandelpad zo min mogelijk gekruist en waar dat wel gebeurt, is dit heuvelopwaarts zodat de snelheid van de fietsers laag is. Ook zullen de fietsers onder het uitkijkpunt bovenop het Wierholt blijven, zodat wandelaars vrij kunnen blijven genieten van het uitzicht.

Minder MTB’ers op wandelpaden

Met de aanleg van het parcours wil Staatsbosbeheer naast het faciliteren van een mooi en uitdagend parcours ook het zogenaamde wildrijden in het gebied terugdringen. Door een parcours aan te leggen dat aantrekkelijk is voor mountainbikers, is de verwachting dat minder op wandelpaden gefietst zal worden. In de periode na de opening van het parcours zullen we periodiek handhavingsacties organiseren om het wildrijden op wandelpaden verder te ontmoedigen.

Feestelijke opening

Als de aanleg van het nieuwe stuk parcours afgerond is zullen we samen met de vrijwilligers natuurlijk een feestelijke opening organiseren. Houd het boswachtersblog in de gaten voor updates!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog