www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

World Cleanup Day langs het wad

6 september 2021 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Het wad een prachtig werelderfgoed. Helaas komt door de stroming van de zee komt hier veel afval terecht: van stofzuigerslangen en visnetten, tot schoenen en zelfs brokstukken van een vliegtuig. Wat de mens heeft gedumpt, legt de zee op en langs het wad neer. Help jij mee om het wad langs Wieringen een stukje schoner te maken? Meld je dan aan voor World Cleanup Day langs het wad!

World Cleanup Day

Op 18 september vindt de vierde editie van World Cleanup Day plaats, de dag waarop meer dan 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Ook Nederland, dat er vanaf het allereerste begin bij was. In de kop van Noord-Holland organiseren we als Staatsbosbeheer 2 clean up acties. Een in de De Kerf in de Schoorlse Duinen en een langs het wad op Wieringen.

We werken deze dag samen met de werkgroep Schorriemorrie en Doe mee verlos de zee, die al jaren op regelmatige basis schoonmaakacties organiseert langs het wad. Ook de gemeente Hollands Kroon verleent haar medewerking door het afval wat we deze dag verzamelen kosteloos op te halen.

Programma

We verzamelen om 12.30 bij vogelkijkpunt Normerven aan de Normerweg bij Hippolytushoef. Wij zorgen voor afvalknijpers en afvalzakken. In verband met corona willen we je vragen om je eigen handschoenen mee te nemen. Uiteraard zorgen wij voor een koffie, thee en iets lekkers om de energie hoog te houden. Rond 15.00 uur ronden we af en zullen we weer teruggaan naar de schuur.

Aanmelden

Wil je mee helpen de het wad weer een stukje schoner te maken op 18 september? Meld je dan aan via de website van World Clean Up Day. Je ontvangt dan via de mail kort voor de actie de laatste informatie.

Aanmelden voor de opruimactie in de Kerf in Schoorl kan hier.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog