www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Media

12 maart 2012 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Afgelopen week was het een drukte van belang. Er waren genoeg onderwerpen voor de diverse media om  met de Oostvaardersplassen bezig te zijn. Volg de vos, het vernieuwde excursieaanbod met fotosafaris, schaatsen, enzovoort.

Allemaal onderwerpen waarvan ik denk dat ze de moeite waard zijn. Neem nu volg de vos. Alles staat klaar voor deze real-life soap. Alleen hebben de hoofdrolspelers zich nog niet gemeld. Misschien is de gage niet toereikend. Dat lijkt bij de zeearend ook het geval te zijn. Is de filmploeg er klaar voor, dan lijkt het of de vogels niet kunnen kiezen welk nest ze dit jaar gaan gebruiken.

De aandacht voor de mogelijkheid om fantastische, safariachtige excursies mee te maken was voor Nos radio1 genoeg aanleiding voor een interview. Ook Editie nl van rtl 4 maakte er een item over. Prachtig al deze positieve aandacht.

Ook zijn de grauwe ganzen weer bezig met paarvorming, zitten de aalscholvers weer op hun nesten, en is het eerste kievitsei in het land gevonden. Verder houden de dieren zich goed, en begint het gras weer te groeien.

Voor de laatste cijfers verwijs ik graag naar ons dossier op de website van Staatsbosbeheer.

reageren

geef een reactie

 • Martijn de Jonge
  20 maart 2012 om 10:25

  Als die zeearenden hun nest nog niet gekozen hebben ziet het er naar uit dat het eerste zeearendei van Nederland niet in de Oostvaardersplassen wordt gelegd! Mogelijk een jaartje pauze na 6 productieve jaren? Leuk al die nieuwe plannen en ontwikkelingen. Benieuwd hoe het is met het nieuwe bezoekerscentrum wat een jaar of wat terug werd aangekondigd, zou hier mooi bijpassen. Worden de mensen met een iets minder ruime beurs ook bediend.

  Groet, Martijn de Jonge

 • R. van Bergen
  12 maart 2012 om 16:57

  Jawel het eerste kievits ei is gevonden, maar niet in Friesland, waar overigens dat ei ook nog eens geroofd is onder goedkeuring van de Raad van State en dat wat een ernstig bedreigde vogelsoort betreft.

  Het eerste Kievits ei is waarschijnlijk gevonden door ene Norman Van Swelm op 1 maart, ten minste dat claimt hij in de onderste mail die hij heeft verzonden naar EuroBirding Nederland. Het ei is dus bij de rechtmatige eigenaren gebleven.

  “Traditiegetrouw is door mij vanmorgen het eerste kievitsei waargenomen.
  Natuurlijk blijft de lokatie verborgen want de Friese benden liggen altijd
  op de loer. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk maar de vraag wie er het
  eerst de nestjes om zeep helpt: de Friezen of de mestinjecteurs!
  Geen bloemen graag want felicitaties zijn niet op zijn plaats nu alle
  weidevogels, zelfs de algemeenste uit ons land dreigen te verdwijnen! Stuur
  maar een bijdrage naar de stichting De Faunabescherming zodat ze hun strijd
  tegen de eierrovers en lustjagers ongehinderd kunnen voortzetten!
  Norman

  Roelf

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog