www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Het wordt weer groen

25 maart 2012 Staatsbosbeheer in Oostvaardersplassen

De winter is nu echt voorbij en de lente is losgebarsten. Maar dit betekent niet dat er geen grazers meer uitvallen. Immers, de dieren die het lang hebben kunnen redden, maar toch nét te weinig vetvoorraad hadden, komen de winter niet door.

Maar het begint weer groen te worden in de Oostvaardersplassen. Het riet en gras lopen weer uit. Eigenlijk is dit een vertrouwd beeld. De dieren maken optimaal gebruik van de warmte van de zon, waardoor hun behoefte aan energie minder is.

Zodra  de dieren het bos verlaten en weer de vlaktes optrekken, zullen wij zo snel mogelijk de Driehoek en het Oostvaardersbos weer openstellen. Vorige jaren lag dat moment zo rond 1 of 2 april.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog