www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Wereldtrekvogeldag in Oostvaardersplassen

3 mei 2015 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

Op 9 en 10 mei is het Wereldtrekvogeldag. Dan vinden er over de hele wereld activiteiten plaats waarbij trekvogels in de schijnwerpers staan. Juist trekvogels zijn dé verbindende schakels tussen natuurgebieden. Zo ook voor de Oostvaardersplassen. De Oostvaardersplassen zijn sinds hun jonge bestaan uitgegroeid tot een gebied met hoge internationale waarden. Het is het gebied waar de zeearend in 2006, na eeuwenlange afwezigheid, terugkeerde als broedvogel in ons land. Het is ook het gebied waar elk najaar vele honderdduizenden trekvogels komen, op doortrek naar hun overwinteringsgebieden in het zuiden. En in het voorjaar zijn ze hier, op weg naar hun broedgebieden die veelal in het noorden zijn gelegen. Juist de ligging van de Oostvaardersplassen én het natte karakter van dit bijzondere wetland maken het gebied zo uniek.

In het kader van Wereldtrekvogeldag organiseert Staatsbosbeheer op zaterdag 9 en zondag 10 mei vanaf 10:00 uur een wandeling in het Oostvaardersveld. Dit gebied is recentelijk heringericht en behalve een zeer aantrekkelijk wandelgebied ondersteunt het ook de Oostvaardersplassen als Natura 2000 gebied. Een aardig detail in deze is het feit dat de inrichting van het Oostvaardersveld mede is mogelijk gemaakt met geld vanuit de Europese Unie. Kijk voor meer info en aanmelden voor deze wandeling op de website van Staatsbosbeheer.

 

reageren

geef een reactie

  • World Migratory Bird Day, 8-9- May 2015 | Dear Kitty. Some blog
    3 mei 2015 om 17:40

    […] World Migratory Bird Day 2015 in the Netherlands: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog