www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Geef er een draai aan

31 mei 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Oostvaardersplassen
opening Oostvaardersveld

Ons landelijke jaarverslag over 2015 is gereed. Niet alleen op papier maar ook in een digitale versie. Met meer dan 100 items laten we de volle breedte van ons werk zien. Natuur doet er toe! Niet alleen in ecologische zin; groen heeft ook betekenis in onze sociale omgeving, het culturele leven en in de economische ontwikkeling.

Natuurlijk hebben we vanuit Staatsbosbeheer in Flevoland ook items aangeleverd. In totaal zijn er 7 Flevolandse bijdragen opgenomen in het digitale jaarverslag.

Opening Oostvaardersveld
Het Oostvaardersveld, 240 hectare groot en buurgebied van de Oostvaardersplassen, is in 2014 heringericht door Staatsbosbeheer. Doel was niet alleen een nieuwe leefomgeving voor een groot scala aan plant- en diersoorten maar ook het verbeteren van de toegankelijkheid en beleefbaarheid voor recreanten.

Op 6 juni vonden de officiële opening en publieksmiddag plaats. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman, hoofd Staatsbosbeheer Flevoland Nick de Snoo en wethouder Jop Fackeldey openden de verbindingstunnel tussen Oostvaardersplassen en Oostvaardersveld op ludieke wijze. Ook KNNV Lelystad en Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland, intensief betrokken bij de herinrichting, verrichtten een openingshandeling. Het Oostvaardersplassengebied bestaat uit een natuurkern en een schil waarin naast ruimte voor natuur, ook ruimte is voor recreatie, landschap en cultuur. Het Oostvaardersveld is onderdeel van deze schil. De herinrichting van het Oostvaardersveld is mede gefinancierd door de provincie Flevoland met middelen uit het Europees Fonds voor plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland!

Klik hier voor reportage.

Enkele andere hoogtepunten in Flevoland:

Kaart Kop_light

Nieuwe natuur in de kop van het Horsterwold
De eerste realisatieovereenkomst in het kader van het programma Nieuwe Natuur is getekend door provincie Flevoland en Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer kan dus starten met de uitvoering van het project ‘Kop van het Horsterwold’. Het project richt zich op vergroting en versterking van het bestaande natuurgebied Horsterwold door de ontwikkeling van een gebied van 110 hectare met half-open boslandschap en extra recreatiemogelijkheden. Hiermee gaat het programma Nieuwe Natuur de realisatiefase in. Op donderdag 12 november is deze mijlpaal op de projectlocatie gemarkeerd.

Waar in de nabije toekomst een kreek en boslandschap worden aangelegd kwamen de bestuurders en betrokkenen bij elkaar om dit succes te vieren. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman, provinciehoofd Flevoland van Staatsbosbeheer Nick de Snoo en Martin Jansen, directeur van Stichting Het Flevo-landschap symboliseerden de goede samenwerking door samen een informatiepaneel in elkaar te leggen.

Klik hier voor een reportage en hier voor meer informatie.

 

IMG_4595_light

15.000 doeners en kijkers
Om de lente in te luiden organiseert Staatsbosbeheer in Flevoland op 2e Paasdag traditioneel de Doe- en Kijkdag op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere en de Noordoostpolder Buitendag in het Kuinderbos.

Al ruim 20 jaar een traditie met Pasen die veel bezoekers trekt. Sportief, actief, educatief, verrassend, leerzaam, het was er allemaal. Met in totaal 110 stands en activiteiten, vooral gericht op gezinnen met jonge kinderen werden in totaal zo’n 15.000 bezoekers. In Almere konden bezoekers bovendien voor het eerst het nieuwe Buitencentrum bezoeken.

Klik hier voor een reportage

Nieuwsgierig naar deze én andere hoogtepunten van Staatsbosbeheer in 2015? Neem dan zeker een kijkje in ons jaarverslag .

Gerard van Breemen

Communicatie

reageren

geef een reactie

 • anky
  5 april 2018 om 08:55

  Thanks a lot for the suggest me about the online card game solitaire card game which has reached now at the top of the popularity. Some update notification which works in the game duration and lots of amazing things you can know here world of solitaire.

 • Inge
  1 juni 2016 om 16:05

  Klein foutje in de tekst. Bij de opening van het OVV was de Vogel- en Natuurwacht Flevoland (niet zuid) betrokken.

 • Hen harrier nest in Dutch Flevoland | Dear Kitty. Some blog
  31 mei 2016 om 13:22

  […] The Werkgroep Grauwe Kiekendief in the Netherlands reports today that in 2015 there was a hen harrier nest in Flevoland, for the first time in ten years in that province. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog