www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Aanleg vangweide voor konikpaarden (2)

25 oktober 2018 Boswachters in Oostvaardersplassen

Op 15 oktober plaatsten we op dit blog een bericht over de start van de aanleg van een vangweide voor de konikpaarden. De Provincie Flevoland heeft besloten dat het aantal paarden in de Oostvaardersplassen moet worden teruggebracht naar zo’n 450. Dat betekent dat er minimaal 180 koniks gaan verhuizen. De aanleg van een vangweide is een van de voorbereidingen voor die verhuizing.

Dierbaar Flevoland tekende protest aan tegen de werkzaamheden in het gebied. Zij vrezen negatieve effecten van de werkzaamheden voor de vangweide op vogels en de andere dieren in het natuurgebied. Op 18 oktober ontvingen we het verzoek van de rechtbank om tijdelijk te stoppen met het plaatsen van palen voor de vangweide. Dit in afwachting van de behandeling van de zaak voor de rechter. De werkzaamheden zijn toen, zoals gevraagd, stilgelegd.

Vandaag is deze kwestie besproken in de rechtbank in Utrecht. Vrijdag 2 november beslist de rechter of we verder kunnen gaan met de aanleg van de vangweide.

PS: de reactiemogelijkheid onder dit blog is gesloten. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties, stuur dan een e-mail naar de boswachters. 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog