www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Herstel beschuttingsrichels

6 december 2018 Boswachters in Oostvaardersplassen

Vrijdag wordt gestart met het herstel van de beschuttingsrichels op ’t Stort, het zuidwestelijk deel van de graslanden in de Oostvaardersplassen. De beschuttingsrichels voor de grote grazers zijn aangelegd naar aanleiding van de aanbevelingen van de deskundigencommissie ICMO2 uit 2010.

De richels zijn beschadigd doordat de grazers er veelvuldig op zijn geklommen en ze als uitkijkmogelijkheid hebben gebruikt.

Deze winter worden het Oostvaardersbos, een deel van het Kotterbos en de Driehoek weer opengesteld voor de grazers. De dieren kunnen daar ook extra beschutting vinden. Daarnaast worden voorbereidingen getroffen voor de aanplant van 150 hectare struikgewas met een klein percentage bomen. Deze beschuttingsmaatregelen worden getroffen in een gebied van totaal 300 hectare in ’t Stort en in de Driehoek.

Heb je vragen of opmerkingen over dit blog, stuur dan een e-mail naar de boswachters. 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog