www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Vogelaars stropen de mouwen op

10 januari 2019 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

De vogelkijkhutten in het Oostvaardersveld zijn populair bij veel vogelaars en natuurliefhebbers. Bijna dagelijks spreek ik daar mensen die genieten van de flora en fauna rondom de hutten en van het contact met elkaar. In de kerstvakantie werd ik door een aantal van hen benaderd met de vraag of ze een steentje konden bijdragen in het beheer en onderhoud in en rondom de hutten.

Nadat er een oproep op Facebook gedaan was, bleek dat er bijna 20 mensen konden helpen op de voorgestelde dag. Afgelopen dinsdag was het zover. Met snoeischaren, zagen, bosmaaiers en zelfs een zeis ging iedereen vol goede moed aan de slag bij de vogelkijkhutten De Poelruiter en De Oeverloper. Naast de maai- en snoeiwerkzaamheden werden er nieuwe stokken geplaatst voor de ijsvogels, een boomstam geplaatst voor de waterral en tevens een rustplaats voor de eenden.

Tussendoor werd er onder het genot van koffie, thee en koek bijgepraat. “Ontzettend leuk om aan iets bij te kunnen dragen waar wekelijks we met zoveel plezier gebruik van maken!” Alle vrijwilligers: bedankt!

Foto’s: Leven-Met

Heb je vragen of opmerkingen over dit blog, stuur dan een e-mail naar de boswachters. 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog