www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Studenten Aeres Hogeschool en Staatsbosbeheer gaan elkaar helpen

2 juli 2019 Boswachter Mikal in Oostvaardersplassen

De samenwerking tussen Aeres Hogeschool en Staatsbosbeheer Almere en Oostvaardersplassen een feit! Vandaag hebben Wil Bekkering (Directeur Aeres Hogeschool) en Wout Neutel (Provinciehoofd Flevoland Staatsbosbeheer) een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Een samenwerking tussen een hogeschool en een natuur beherende organisatie is op zich niet uniek, maar de vorm en de wijze waarop samengewerkt wordt is zeker vernieuwend. Met de samenwerking wordt invulling gegeven aan gastlessen van boswachters en ecologen op de school. Gastlessen die volledig zijn ingebed in het curriculum van de studie Toegepaste Biologie.

Daarnaast bieden we de gelegenheid aan de studenten om individueel en groepsgewijs opdrachten en stages uit te voeren bij Staatsbosbeheer in Almere en de Oostvaardersplassen. Hiervoor kunnen zij gebruik gemaken van het nieuwe veldstation bij het beheerkantoor.

Een mooie ontwikkeling in de samenwerking is ook dat studenten als vrijwilliger actief kunnen zijn in de verschillende gebieden en in ruil daarvoor studiepunten kunnen verdienen. Voor zowel ons als Staatsbosbeheer als Aeres Hogeschool zit hierin een duidelijke meerwaarde. De student doet praktijk ervaring op als excursiebegeleider, met alles wat daar bij komt. Door hieraan deel te nemen wordt de student ondergedompeld in de natuur en leert daarvan alle aspecten kennen. We zijn ontzettend blij met deze jonge vrijwilligers die bezoekers mee op pad nemen door de natuur.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog