www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Eerste bomen en struiken geplant!

18 december 2020 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Met piketpaaltjes worden de 'plantvakken' aangegeven

Donderdag 17 december zijn de eerste bomen en struiken van het bos-weidelandschap dat zich in het zuidwestelijke deel van het begraasde gebied gaat ontwikkelen geplant. Een bijzonder feit en weer een volgende stap in het proces om meer variatie in het landschap aan te brengen.

In een eerdere  blog  zijn we al uitgebreid ingegaan op de plantwerkzaamheden en nu zijn we dan ook echt begonnen met de uitvoering. In een omrasterd gebied aan de westkant van de Oostvaardersplassen werden  gisterochtend  vroeg de eerste plantgaten geboord. Kleinere gaten voor de struiken en bredere gaten voor de bomen.

Met een grote boor worden plantgaten gemaakt.

Gebiedsmanager Susan Bonekamp plant de eerste roos: “Een mooi moment. Door de groeisnelheid van bomen en struiken die we in Flevoland gewend zijn zal er snel een bos-weidelandschap van formaat ontstaan”.

Susan plant de eerste rozenstruik.

De planters volgen een gedetailleerd plan. Over enkele  jaren, als de beplanting voldoende graasbestendig is, zullen de rasters rond de ‘eilandjes’ worden verwijderd.

Middels kaarten weten de mensen die planten exact waar en wat ze moeten planten.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog