www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Symposium Samenwerken

12 december 2014 boswachters in Overijssel

Recentelijk bezocht ik het door de Provincie Overijssel georganiseerde symposium over Samenwerken.

In het PEC IJsseldelta Center in Zwolle waren ruim 200 gasten uit de vrijetijdssector in Overijssel aanwezig. Een bont gezelschap. Allemaal ‘in the mood’ om nieuwe contacten met elkaar te leggen. Overijssel heeft in deze sector immers veel te bieden. In de start van het plenaire gedeelte stonden gedeputeerde Hester Maij en de operationeel directeur van het PEC Zwolle samen op het podium. Vanuit verschillende achtergronden benadrukten ze het gezamenlijke belang om samen te werken en daarvan allemaal de vruchten te plukken. Tijdens de cross-overmarkt ontstonden de nieuwe contacten ook daadwerkelijk. Bijvoorbeeld samenwerkende restauranthouders en een bootonderneming die samen vaararrangementen op de kaart gaan zetten.

Met een hilarische netwerkopdracht met bollen touw werd deze inspirerende middag afgesloten. Staatsbosbeheer werkt met vele partners samen. Vaak gebruikelijke combinaties, steeds vaker ook vernieuwende. Vernieuwende partnercombinaties aan de Sallandse IJssel zijn bijvoorbeeld mijn samenwerkingen met bedrijven die zich richten op coaching/meditatie en beleving. Als IJsselboswachter breng ik hierbij de factor natuur in.

Het excursieprogramma 2015 is in het nieuwe jaar weer te vinden op: www.staatsbosbeheer.nl onder activiteiten Overijssel.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog