www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Buiten gebeurt het!

15 september 2015 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel

Het rivierproject Ruimte voor de Rivier Deventer is bijna afgerond. Na jaren van voorbereidingen aan bureaus volgenden de werkzaamheden in het veld.

Nu de afronding nadert organiseerden de betrokken partijen een conferentie om samen te Leren van Ruimte voor de Rivier Deventer.

Want wat komt er veel kijken bij zo’n groot project, waarbij zoveel partijen betrokken zijn. Staatsbosbeheer heeft geen directe bemoeienis gehad met dit project omdat we hier geen gronden hebben liggen. Maar langs de IJssel wordt momenteel hard gewerkt aan meerdere vergelijkbare rivierprojecten. Ook op Staatsbosbeheergronden.

Ik herkende tijdens de plenaire sessie en de workshops dan ook vele ervaringen die gedeeld werden. Want hoe geef je zo’n groot project samen vorm, hoe informeer je collega’s, hoe blijf je aangehaakt en hoe communiceer je met bewoners? Elk project is anders maar toch ook vergelijkbaar. Een gemeenschappelijke noemer hebben ze allemaal. Met elkaar in gesprek blijven en samen kansen zien is de sleutel tot succes. Deventer heeft een mooi Waterfront gekregen door ieders ideeën en het water de ruimte te geven.

Deventer, van harte gefeliciteerd met het mooie resultaat.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

 Gebruikte poster communicatie

Poster Workshop Communicatie

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog