www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Goede samenwerking Staatsbosbeheer en de gemeente Hardenberg

25 september 2015 Boswachter Nico Arkes in Overijssel

Fietspad Colenbrandersbos wordt opgeknapt!

Het Veenpad, een deels uit asfalt en betonklinkers bestaand fietspad door het Colenbranderbos, vormt een belangrijke fietsverbinding tussen gebied de Oldemeijer en Dedemsvaart en tussen Hardenberg en Dedemsvaart. Door opvriezen en zwaar verkeer zijn er grote scheuren in het wegdek ontstaan. Deze scheuren vormen met name in de winter en herfst een groot probleem. Je ziet ze niet als het wegdek met blad of sneeuw is bedekt. Valpartijen zijn dan het gevolg zie ook het blog Houtvester tot E-biike Het fietspad is dus aan groot onderhoud toe. Staatsbosbeheer is eigenaar van het fietspad en heeft de gemeente Hardenberg gevraagd de onderhoudswerkzaamheden uit te voeren omdat de gemeente veel ervaring heeft met onderhoud van wegen. De gemeente Hardenberg en Staatsbosbeheer hebben afgesproken dat Staatsbosbeheer de opknapbeurt financiert en de gemeente Hardenberg zorgt voor de uitvoering.

Fietspad afgesloten tijdens opknapbeurt. De werkzaamheden aan het Veenpad zijn op woensdag 23 september gestart. Het bestaande fietspad wordt vervangen door een betonpad dat 1,5 meter breed is. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad geheel afgesloten. Naar verwachting is het Veenpad vanaf half oktober weer te gebruiken voor fietsers.

Samenwerking. Naast het Veenpad in het Colenbrandersbos willen Staatsbosbeheer en de gemeente Hardenberg ook samenwerken bij onderhoudswerkzaamheden aan de Oldemeijerweg. Ook de Oldemeijerweg is eigendom van Staatsbosbeheer. Het is de bedoeling dat deze weg in het voorjaar van 2016 wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

Boswachter Nico Arkes

Fietspad tijdelijk afgesloten.
Fietspad tijdelijk afgesloten.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog