www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Werkdag Meander College langs de Vecht

15 januari 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Op dinsdag 12 januari waren 54 brugklasleerlingen van het Meander College uit Zwolle te gast in de beheereenheid Noordwest Overijssel.                                                    Ieder jaar komen eerstejaars leerlingen van deze school een dagje meehelpen met het beheer van de natuurterreinen langs de Overijsselse Vecht ten Noorden van Zwolle.                                                                                                                    Traditiegetrouw komen ze op de fiets, gekleed in oude kleren en op laarzen.

IMAG2557_1

Staatsbosbeheer werkt hierbij nauw samen met Landschap Overijssel. ‘Het Landschap’ levert het gereedschap en vrijwilligers helpen mee met het begeleiden van de kinderen. Voorafgaand aan de werkdag wordt een bezoek gebracht aan de school en krijgen de kinderen een natuurles voorgeschoteld. Daarin wordt uitgelegd wat de aard van de werkzaamheden zal zijn, welke gereedschappen gebruikt zullen worden, hoe ze veilig met het vlijmscherpe gereedschap om moeten gaan en natuurlijk wat het nut is van het werk.

IMAG2553_1_klein

Snippers en koeken                                                                                                        Dit jaar werd een rij knotwilgen aangepakt en werd in een hakhoutbosje het wilgenstruweel weggezaagd. De vrijkomende takken werden op stapels gelegd, zodat deze op een later tijdstip gemakkelijk versnipperd kunnen worden. De snippers worden afgevoerd naar een energiecentrale.                                                                        Tijdens de lunch waren er warme chocolademelk en koeken.                                      Het doel van dit soort dagen is om kinderen kennis te laten maken met de natuur en vooral met het beheer daarvan.

IMAG2555_klein

Ik vond het een leuke groep. Sommigen hadden nog nooit een zaag in handen gehad, maar deden hun uiterste best. Natuurlijk is het werk niet klaar gekomen, maar ik ben toch tevreden over het resultaat. En de kinderen zijn weer een ervaring rijker.

Johan Dammers                                                                                               Boswachter Voorlichting & Recreatie

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog