www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Deze zomer weer lekker zwemmen in Staphorst

28 januari 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Volgende week beginnen we met werkzaamheden rondom de Zwarte Dennen, de recreatieplas in boswachterij Staphorst. Dit groot onderhoud zal ervoor zorgen dat iedereen weer lekker kan zwemmen komende zomer. Met zware machines zullen de waterplanten verwijderd worden die de aflopen jaren nog kriebelden aan je benen als je aan het zwemmen was. Naast het weghalen van de waterplanten zal de plas ook dieper worden gemaakt.

Deze zomer zal het weer genieten zijn bij de Zwarte Dennen
Deze zomer zal het weer genieten zijn bij de Zwarte Dennen

Door deze werkzaamheden zal het tot half maart soms lastig zijn voor bezoekers om rondom de plas te lopen. Vooral met kinderwagens of mindervaliden kan dit een probleem geven. Maar door de werkzaamheden zal de plas wel een grote kwaliteitsslag ondergaan, en is het straks weer genieten als je gaat zwemmen in de plas.

Als er gewerkt wordt zal er natuurlijk met zorg worden gewerkt. We houden rekening met de dieren die leven in de plas en we betrekken hierbij de lokale natuurbeschermingsvereniging. Het zand dat vrij komt uit de zwemplas wordt gebruikt voor het industrieterrein van Staphorst.

Ook zorgen we ervoor dat na de werkzaamheden de drijflijnen weer op de goede plaats liggen, wat op dit moment niet meer het geval was.

Na de werkzaamheden die tot half maart duren kan er weer volop genoten worden van de zwemplas, en is het weer heerlijk zwemmen in de plas voor groot en klein!

Boswachter Denny Kroeze                                                                                       Twitter: @boswachterDenny

 

reageren

geef een reactie

  • Samen op de been voor de salamanders | Staatsbosbeheer Overijssel
    10 februari 2016 om 14:31

    […] te lezen was is het deze zomer weer lekker zwemmen in Staphorst. Maar voordat er weer lekker gezwommen kan […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog