www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Reis door de sterrenhemel

5 februari 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Deze keer in mijn blog aandacht voor een interessante lezing. Vincent Spannenburg is een enthousiaste amateur sterrendeskundige. Ik heb Vincent kunnen uitnodigen om in de mediaruimte van het Infocentrum een lezing te verzorgen. Aansluitend gaan we bij goed weer naar buiten om met een echte sterrenkijker de nachtelijke hemel af te speuren.

Foto: Vincent Spannenburg
Foto: Vincent Spannenburg

Onderstaand de uitnodiging die via de media verspreid is. Wees welkom en laat je verwonderen over dat wat zich boven onze hoofden ontvouwt.

Kom ook op vrijdagavond 12-02-2016 naar het Infocentrum IJssel Den Nul! Staatsbosbeheer organiseert samen met een sterrendeskundige een speciale sterrenkijkavond.

De sterrenhemel is een inspirerende wereld. Aan de hand van prachtige foto’s gemaakt door de grootste sterrenkijkers op onze planeet Aarde, wordt een beeld gegeven van een deel van het Heelal. Afgezet tegen de kundigheid van de beroeps zullen ook foto’s getoond worden van de bevlogen amateur die het met veel kleinere apparatuur moet doen. En na een korte beamerpresentatie………..

….gaan we natuurlijk sterrenkijken!

De activiteiten vinden plaats tussen 19:30- 22:00 uur in en rondom het Infocentrum IJssel Den Nul (Rijksstraatweg 109). Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig. De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.

 

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog