www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Keep on Running

11 maart 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Sinds de tweede helft van 2015 hebben Staatsbosbeheer en wij van Run2Day Zwolle een innige band. Dat hardlopen en natuur prima samengaat wisten veel mensen allang. Maar dat deze combinatie ook kan leiden tot een mooie samenwerking is wel weer bijzonder. Nadat ik als grapje tegen één van onze klanten een keer zei: “Dan moeten we maar een keer gaan hollen door jouw werkgebied” (de klant betrof boswachter van Staatsbosbeheer Denny Kroeze) vertelde hij dat dit wel een goed idee was.

trailrun2

Dit idee hebben we toen een beetje laten rijpen totdat we een keer bij elkaar zijn gaan zitten. Hoe en waar gaan we dit vorm geven. We hebben toen afgesproken in de Veldschuur bij natuurgebied Oldematen. Op een steenworp afstand van Zwolle. Daar hebben we met elkaar zitten brainstormen over hoe we dit aan zouden pakken. Het idee voor een trail drieluik begon steeds meer vorm te krijgen. Als eerste locatie werd gekozen voor de Oldematen. Op 14 november 2015 vond daar de Oldematen Trail plaats. Onder werkelijk stormachtige omstandigheden liepen 150 lopers een run door dit geweldige gebied. De opbrengst van de trail komt ten goede aan het plaatsen van een grote picknicktafel langs het Laarzenpad.
trailrun3

Verschrikkelijk zware baan                                                                                  Afgelopen zaterdag stond de tweede trail van het drieluik op het programma. En wel in het Staphorsterbos. Een totaal ander gebied maar wat een geweldig mooi gebied om een route uit te zetten. In de aanloop naar deze run bleek nog maar eens wat voor een “verschrikkelijk zware baan” wij hebben. Route uitzetten. Hollen door het bos om te kijken waar we wel langs en door konden en waar niet. Samen met Adri Kroes en Denny Kroeze bepalen hoe we de lopers een zo gevarieerd mogelijk parcours voor konden schotelen. En dat is ook weer gelukt. Een ronde van 5 kilometer met daarin paden, kruip door sluip door, blubber, pollen, dwars door het bos zonder pad, heide en mul zand. Onder prachtige omstandigheden is deze run gelopen. Een veel rode wangen en blije gezichten. En weer mooi wat geld bij elkaar gelopen voor het onderhoud van het beleefpad in het bos.

trailrun1

Op naar de Weerribben                                                                                                  Nu op naar de derde run in het drieluik. En wel in de Weerribben. Een gebied wat velen tot de verbeelding spreekt, maar wij nu ook weer doorheen gaan hollen op 9 juli 2016. Binnenkort gaan wij aan de slag om ook daar weer een mooie route uit te zetten zodat mensen het gebied weer eens van een heel andere kant kunnen zien en door deelname ook het werk van Staatsbosbeheer kunnen steunen. Binnenkort gaat de inschrijving open via inschrijven.nl en kunnen de lopers weer kiezen tussen 1, 2 of 3 keer een ronde lopen. Hoe lang de ronde wordt? Dat moeten we nog uitvogelen. Maar zal tussen de 5 en 7 kilometer zijn. Na deze trail zit het drieluik erop. Maar ik hoop dat we dit voort kunnen zetten. Een samenwerking van partijen die je niet  zo één twee drie bij elkaar denkt, brengt elkaar naar een hoger niveau. Doe daar een mooie groep vrijwilligers bij die voor je klaar staan in weer en wind, en je hebt weer een blij mens erbij. Mij namelijk. Keep on Running. Overal, dus ook in de bossen van Staatsbosbeheer.

Eddie Sevink                                                                                                         Run2Day Zwolle

reageren

geef een reactie

  • eloytukker
    17 maart 2016 om 17:16

    Hoi, ik heb zeer genoten van de trail in het staphorsterbos. Vooral doordat het geen wedstrijd is, komt dit initiatief helemaal tot zijn recht. Aandacht voor de natuur, waarin wij als runners dan ook graag komen hardlopen, en een goed onderhouden bos en bijbehorende paden . Ik heb 9 juli al in mijn agenda gezet. Volgend seizoen een sneeuw-trail. Dus pas een route plannen en uitzetten als er sneeuw is gevallen? Ik ben beschikbaar om vrijwillig mee te helpen aan zo’n trail.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog