www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Toerisme- en vrijetijdscongres 2017 in Dalfsen

14 maart 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
Gastvrij Overijssel

Toerisme- en vrijetijdscongres 2017 in Dalfsen

Op donderdag 9 maart organiseerde Gastvrij Overijssel wederom een toerisme-  en vrijetijdscongres. Deze keer troffen de toeristische marktpartijen elkaar in Dalfsen. De onderwerpen cultureel erfgoed en toerisme stonden centraal.

Programma

Gedeputeerde Hester Maij heette alle deelnemers welkom. Vervolgens sprak prof. dr. Herman Pleij over cultureel erfgoed in Overijssel.
In Overijssel zijn we rijk gezegend met cultureel erfgoed. We kunnen trots zijn op ons aanbod. Van witte wieven tot en met de textielindustrie. Hij benadrukte dat niet alleen de mooie geschiedenisonderwerpen onder de aandacht gebracht kunnen worden. Juist ook de geschiedenis die een land of provincie in minder goede tijden gevormd heeft is interessant.

Tijdens de diverse inspiratiesessies werden praktijkvoorbeelden van samenwerkingsvormen gepresenteerd. Bijvoorbeeld de samenwerking tussen een zuivelboer, een recreatieondernemer en Staatsbosbeheer. Of de samenwerking tussen diverse bedrijven langs een alternatieve Santiago pelgrimsroute in Twente.

De presentatie over neuromarketing door Wenda Kielstra was interessant, maar helaas te kort. Wist u bijvoorbeeld dat we, onbewust, eerder geneigd zijn om een ober in een rood shirt meer fooi te geven dan een in een blauw shirt? Het is maar dat u het weet!

Kansen in samenwerking

In het afsluitende interview werd benadrukt dat er veel mogelijk is in Overijssel. En dat de kansen juist liggen in samenwerking met Provincie, gemeenten, ondernemers, terreineigenaren en vele  anderen. Tot slot werd door middel van een filmpje de netwerkorganisatie Gastvrij Overijssel als hét platform voor alle informatie over de vrijetijdsector gelanceerd. Toeristische-en recreatieve informatie in één communicatief middel.

Op de foto een impressie van een volle zaal belangstellenden.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog