www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Hardenberg Buiten Eldorado voor de Paashaas!

14 april 2017 Boswachter Nico Arkes in Overijssel
Hardenberg Buiten

Hardenberg Buiten is een Eldorado voor de Paashaas

Heerlijk de zon schijnt, de eerste vlinders dartelen rond en in de velden beginnen de hazen al achter elkaar aan te jagen. Het voorjaar ontluikt! De boswachterij Hardenberg en het dagrecreatieterrein De Oldemeijer is ieder jaar weer een Eldorado voor de Paashaas! Samen met stichting Hardenberg Buiten zijn we achter de schermen volop bezig om wederom op 2e paasdag een fantastische familiedag boordevol buitenactiviteiten te organiseren. Want zo’n dag organiseren waar 5 tot 10.000 mensen op af komen gaat niet vanzelf.

Op zoek naar partijen die het belang van natuur, duurzaamheid, cultuur en gezondheid onderstrepen en hun maatschappelijke betrokkenheid bij deze thema’s graag met u willen delen. Staatsbosbeheer onderstreept haar betrokkenheid door ieder jaar het terrein weer beschikbaar te stellen en is zelf ook altijd aanwezig om onderdelen van haar dagelijks werk met u te delen. We hebben wederom een prachtig parcours uitgezet van Boom tot Plank. Het hele proces van bomen planten tot bomen kappen en uiteraard tot het verwerken van bomen tot planken voor vogelhuisjes, kunt u bij het onderdeel Staatsbosbeheer beleven.

demonstatie
Van boom tot plank

Ontmoeten

Zelf ben ik altijd op zoek naar nieuwe partijen die ook een bijdrage willen leveren aan deze buitenactiviteitendag voor het hele gezin. En ieder jaar opnieuw geniet ik weer van de vele spontane samenwerkingen die er ontstaan op zo’n dag. Hardenberg Buiten brengt mensen bij elkaar. De dag wordt veelal ook beleefd als een ontmoetingsdag buiten na een lange winterperiode. En als de zon zich durft te laten zien is het heerlijk toeven op de Oldemeijer.

Ontmoet elkaar bij de Oldemeijer

Natuur centraal

Ook dit jaar is het gelukt om partijen een draait te geven aan het jaarthema. Dit jaar staat Natuur centraal. Er zijn heel veel leuke ideeën voorbij gekomen en door verschillende organisaties opgepakt! Ik licht er een tussen uit omdat deze zo belangrijk is voor ons voortbestaan als mens. De insectenwereld! Insecten zijn van cruciaal belang voor het bestuiven van onze planten. Zonder deze vliegende bestuivingsbrigade zouden vele planten geen vruchten meer dragen.

Insectenhotel

Het Natuuractiviteitencentrum de Koppel heeft samen met Staatsbosbeheer scholen uitgedaagd om een eigen insectenhotel te ontwerpen op papier! De school moet een cultuurlijk hotel ontwerpen voor in de stad en een natuurlijk hotel voor in het buitengebied. Een heuse jury zal op Hardenberg Buiten het beste ontwerp kiezen. De winnaar wordt in gelegenheid gesteld om het ontwerp te realiseren. Het IVN Hardenberg Gramsbergen zal u meenemen in de kunst van de imkerhouderij en collega Natuurbeschermingsvereniging IJhorst Staphorst die dit jaar 60 jaar bestaat zal de bezoekers helpen om ter plaatse een insectenhotel te fabriceren.

Timmer een hotel

Tijdens het schrijven van dit bericht werd ik nog even opgehouden door een telefoontje van de dierenbescherming. Ze willen graag deelnemen aan Hardenberg Buiten en u kennis laten maken met de ins en outs van hun werk. Kortom het wordt weer geweldig leuk op 2e paasdag Hardenberg Buiten locatie de Oldemeijer.

Ik hoop jullie allemaal te mogen ontmoeten op Hardenberg Buiten, alvast veel buitenplezier gewenst.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog