www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Hardenberg Buiten 2018 trekt ruim 7500 bezoekers

10 april 2018 Boswachter Nico Arkes in Overijssel
tent

Net zoals vorig jaar waren de weergoden de bezoekers op de Oldemeijer goed gezind. Het was goed vertoeven op de Oldemeijer tijdens Hardenberg Buiten 2018. Ruim 7500 bezoekers kwamen naar buiten voor de buitenspeeldag van het jaar.

Met een dikke jas aan genoten de bezoekers, jong en oud, van nieuwe en vertrouwde activiteiten op het terrein dat Staatsbosbeheer ieder jaar moeiteloos vrijgeeft voor Hardenberg Buiten. Nieuw dit jaar was de obstacle run  van Total Outdoor Event op het strand. Bestuurslid Gerrit Henk Hutten vertelt vol trots: “Iedere run zat vol, we hebben ruim 250 deelnemers gehad. Vooraf is dat natuurlijk even spannend, hoeveel mensen komen hier op af? Het is hartstikke goed verlopen en het was heel tof om dit als onderdeel van Hardenberg Buiten te organiseren!”

Veel activiteiten

Er waren verschillende knutselactiviteiten, zoals het maken van een plantenbakje, boshanger, talking stick, Vechtdal vlieger en natuurlijk werd er geschminkt. Namens de Saxenburgh Groep waren sportartsen aanwezig voor een gezondheidscheck. Bij de scouting werden broodjes gebakken, er werd gezongen door Luister, Erik Volkers zorgde voor een swingende sfeer op het plein, waar De Dansfabriek en Strong For Life een aantal demo’s verzorgden. Dedemsvaart Natuurlijk was er met Mega Jenga, Bamboe Challenge en 2 grote woordzoekers. De Vechtdal Bushcrafters leerden de bezoekers hoe je een vuurtje kunt maken met firesteel en andere bushcrafttrucs. Bij de brandweer mochten kinderen helpen blussen en in de brandweerauto. Staatsbosbeheer organiseerde wandelingen, bezoekers konden het proces van ‘boom tot plank’ volgen en de nestkasjes waren op een gegeven moment gewoon allemaal op!

Ook was er genoeg te eten en te drinken. Broodjes met warm vlees van de Uitdaging, suikerspinnen, smoothies, popcorn, ijsjes en poffertjes. En koffie van Arbeidscentrum de Branderij en De Rheezerkamer.

Vol trots

Als boswachter kijk ik vol trots terug op Hardenberg Buiten 2018 maar zeker ook op de inzet van onze eigen medewerkers! Het team van Staatsbosbeheer Vechtdal slaagt er ieder jaar weer opnieuw in om een passende invulling te geven aan de activiteiten. Heel veel aspecten van het werk van de boswachter werd toegelicht of  kon worden ervaren. Veel bezoekers hebben ervan genoten.  Voor wie het gemist heeft, volgend jaar 2e paasdag is er weer een kans!

Klik HIER voor een leuke samenvatting.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog