www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Voorjaarsschoonmaak langs de Waal bij Tiel!

7 februari 2013 rivierengebied in Rivierengebied

Het Wetland Passewaaij, dat ten zuidwesten van Tiel ligt, wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Het IVN West-Betuwe organiseert  hier op zaterdag 9 maart een grote schoonmaakactie.

Met het hoogwater is er van alles achtergebleven in deze uiterwaard. Ben je ook benieuwd wat er aangespoeld is en wil je actief, leerzaam en nuttig bezig zijn? Kom dan helpen het gebied op te ruimen! Tijdens het schoonmaken vertellen natuurgidsen van het IVN je alles over dit bijzondere gebied. Ook leggen ze je alles uit over de dieren en planten die hier voorkomen. Er is speciale aandacht voor de kinderen.

Tussen de rivieren

De afdeling van Staatsbosbeheer in de Betuwe en Bommelerwaard, beheereenheid deels_Wetland%20Passewaaij_paarden_EBP Waarden, heeft ruim 3300 ha onder haar hoede. Tussen Lek, Linge en Maas zorgen zij ervoor dat iedereen kan genieten van uiterwaarden,  grienden,  eendenkooien, landgoederen en forten.

Samenwerking

Staatsbosbeheer heeft de mogelijkheden om een belangrijke aanbieder te zijn van activiteiten en educatie voor de jeugd, en wil dat ook graag zijn. Vaak doen we dat samen met andere partijen om het beste resultaat te bereiken.  Staatsbosbeheer en IVN West-Betuwe werken al jaren samen op gebied van educatie en voorlichting.  Het IVN organiseert in de gebieden van Staatsbosbeheer publiekswandelingen, kinderactiviteiten en cursussen.

Waar en wanneer?

Start: 14:00 uur. Locatie/vertrekpunt: ingang Wetland aan de Ophemertsedijk in Tiel bij het hek (beneden aan de dijk), ter hoogte van het dijkmagazijn, tegenover huisnummer 34. Denk aan laarzen en kleren die vuil mogen worden. Meer informatie op: http://www.ivn.nl/west-betuwe of telefonisch: Annelies van Oversteeg 06-494 264 92

reageren

geef een reactie

 • wendy
  9 februari 2014 om 16:08

  zou men langs de gehele waal moeten doen men zou er schoolklassen voor aan stellen kunnen en dan zijn ook de kinderen blij

 • Liza van Velzen
  7 februari 2013 om 11:39

  Nuttige en leerzame excursie!
  Lijkt me leuk om mee te doen.

  Groet,
  Liza

 • Arjan Snel
  7 februari 2013 om 11:36

  Goeie actie van Staatsbosbeheer.

  Arjan Snel

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog