www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Avonturenbos Groesbeek gewaardeerd

4 april 2013 rivierengebied in Rivierengebied

Eerste bezoekers reageren enthousiast op speelbos

Woningcorporatie Oosterpoort, de Gemeente Groesbeek en Staatsbosbeheer hebben onlangs in het Groesbeekse Bos een Avonturenbos voor kinderen gerealiseerd. Bewoners van de wijk Stekkenberg zijn niet alleen nauw betrokken geweest bij de inrichting, maar zorgen ook zelf voor toezicht en onderhoud. Vrijwillige boswachter Henk Klaassen is onlangs als coördinator van het speelbos enthousiast begonnen. Dat het Avonturenbos gebruikt én gewaardeerd wordt is afgelopen week al gebleken.

Afgelopen paasweekend is het druk geweest in het Avonturenbos in Groesbeek. Op 1e paasdag bezochten zeker vijftig mensen ditIMG_5963 prachtige speelbos. Ook tweede paasdag zijn er doorlopend mensen geweest. Eén van de bezoekers stuurde ons onderstaande reactie:

Vanmiddag met Yorik en Ramon naar het Avonturenbos gegaan om te kijken wat er zoal aanwezig is. Was vanmorgen al langs gefietst en even aan de westkant wezen kijken. Ik dacht daar moeten we vanmiddag even heen. Alhoewel het vrij koud en winderig was waren er toch al verschillende mensen met kinderen klein 2-4 jaar als groter 5-11 jaar. Allemaal met begeleiding/ ouders en zo. Ziet er prachtig uit. Ze kunnen uitbundig klimmen, de schuilkelder die veel indruk maakt, de gecamoufleerde schuttersputjes zouden wij zeggen, een bomkrater die uitnodigt om zelf verder te bouwen, de spin waarbij ik bovenaan gekomen bijna over de kop ging, op mijn rug terecht kwam en gelukkig bleef mijn been niet achter/hangen in de touwen. Kortom prachtig en uitnodigend. Dirk die in Beek woont had ook al lovende verhalen gehoord en de kinderen wilden volgende week al weer terug.

Gezonde beleving

Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat kinderen de natuur buiten op een speelse wijze kunnen beleven. De organisatie heeft een hectare van het Groesbeekse Bos beschikbaar DSCF6758gesteld om het Avonturenbos voor de wijk te realiseren. In het Avonturenbos mogen kinderen buiten de paden komen en lekker spelen en ravotten. Niet alleen op speeltoestellen, maar ook met natuurlijke attributen waarbij ze hun fantasie kunnen gebruiken. Ze kunnen er met takken slepen, klimmen en klauteren en hutten bouwen. Daarmee wordt de natuurbeleving vergroot en buitenspelen en bewegen gestimuleerd. In toekomst worden er in het Avonturenbos allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals workshops wilgenfluitjes maken, gipsafdrukken gieten, de schedelverzameling van de boswachter bekijken, bomen meten, nestkasten timmeren en vogelgeluiden.

reageren

geef een reactie

  • denachtboswachter
    4 april 2013 om 12:55

    leuk voor kinderen zijn ze van de straat af en goed bezig in de natuur.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog