www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Beleef de ontwikkelingen en veranderingen varend op de Waal

28 april 2014 rivierengebied in Rivierengebied

Waar anders kun je de Waal het beste beleven dan op het water? In 2014 bereiken enkele WaalWeelde-projecten een mijlpaal. Zo is er de start van de Stadswaard, de opening van de wandelbrug over ’t Meertje, de samenwerkingsovereenkomst over een nevengeul in de uiterwaarden rond Beuningen is een feit. En in het tweede halfjaar van dit jaar krijgt de Waalkade een opknapbeurt. Kortom, de Waal staat niet stil. De provincie Gelderland, de gemeente Nijmegen, de gemeente Beuningen en Staatsbosbeheer willen daarentegen wel even stilstaan bij alle mooie ontwikkelingen en veranderingen aan de zuidkant van de Waal bij Beuningen en Nijmegen. Dat gebeurt op de Beleef de Waal-dag op zaterdag 24 mei. Op deze dag zijn belangstellenden welkom om op de Eureka te stappen aan de Waalkade ter hoogte van Velorama in Nijmegen. Om 11.00 uur vaart het schip in de richting van de Stadswaard en langs de Nijmeegse projecten Waalkade Oost en Waalfront. Daarna vervolgen we de tocht naar de Beuningse uiterwaarden en gaan er aan wal. De gemeente, ondernemers en kunstenaars uit de omgeving bieden een informatiemarkt en presenteren hun producten en diensten. Overheidspartners zijn aanwezig om een toelichting te geven op de veranderingen in de Beuningse uiterwaarden, bijvoorbeeld de grote grazers van Free Nature en de nevengeul van Waalweelde. Ook is het mogelijk aan allerlei activiteiten mee te doen. Wie mee terug vaart, stapt uiterlijk 13.45 uur weer op de Eureka. In de uiterwaarden blijven is ook mogelijk, het programma gaat daar gewoon door. Uiterlijk 15.00 uur is het schip weer terug aan de Waalkade in Nijmegen. Eenmaal aan wal  kunnen belangstellenden onder begeleiding van Staatsbosbeheer op excursie naar de Stadswaard. Kortom, een afwisselend programma voor en met inwoners, lokale en regionale bestuurders. 

Meevaren is mogelijk via het aanmeldformulier.  Wilt u alvast de ontwikkelingen over WaalWeelde  volgen en uw beleving van de Waal delen? Dat kan via   WaalWeelde Het programma WaalWeelde is erop gericht om de Waal en haar omgeving mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker te maken. In het programma werken betrokken partijen onder regie van de provincie Gelderland nauw met elkaar samen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog