www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Volop media-aandacht voor zwarte sterns

13 mei 2016 rivierengebied in Rivierengebied

Het was een bijzondere week voor de zwarte sterns in de Gelderse Poort.
Deze bijzondere broedvogel kreeg een warm onthaal in de rivierdelta tussen Arnhem en Nijmegen. De media besteedde veel aandacht aan de zwarte stern en de crowdfunding Bescherm de zwarte stern via het Buitenfonds.

20160510_115828

Media-aandacht
Maandag 9 mei was de zwarte stern te zien in de uitzending van het programma BinnensteBuiten op NPO2.  Boswachter Marieke Schatelein stapte voor deze uitzending in een kano met Ruben Smit, ecoloog en filmmaker van o.a. de Nieuwe Wildernis en Levende Rivier. Wil je het item terug kijken? klik dan hier.

Hart van Nederland was op dinsdag 10 mei aanwezig bij het uitleggen van nestvlotjes voor de zwarte stern in de oude Waal bij Nijmegen. Het was een prachtige dag om de nestvlotjes uit te leggen en binnen 10 minuten werden de eerste vlotjes al geïnspecteerd door hun toekomstige bewoners. Wil je deze beelden van deze uitzending terug zien? Klik dan hier.

image
De boswachter plaatst samen met vrijwilliger nieuwe nestvlotjes

Crowdfunding
De zwarte sterns stonden niet zomaar in de belangstelling. Samen met mijn collega’s van Staatsbosbeheer zamel ik geld in voor deze bijzondere broedvogel. Door toedoen van de mens verdween de krabbenscheer op veel locaties in Nederland. Dit plantje vormde een drijvende mat op het water waar de zwarte sterns vroeger succesvol op broedde. Nu helpen we de sterns door het neerleggen van vlotjes. Maar helaas zijn deze versleten en op. Om de komende tien jaar deze broedvogel een plek te bieden in de Nederlandse natuur zijn er dringend nieuwe vlotjes nodig. Jij kunt ons daarbij helpen door een donatie over te maken voor de zwarte stern. Een nieuw nestvlotjes kost €130,- en gaat tien jaar mee. Dus nog voor geen €13,- per jaar kan een paartje zwarte stern broeden. Help daarom mee om dit project vlot te trekken en maak een bijdrage over op www.buitenfonds.nl/beschermdezwartestern

Thijmen van Heerde
Boswachter Gelderse Poort

 

 

reageren

geef een reactie

  • Help black terns, video | Dear Kitty. Some blog
    13 mei 2016 om 16:42

    […] See also here. And here. […]

  • Help black terns, video | Dear Kitty. Some blog
    13 mei 2016 om 16:42

    […] See also here. And here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog