www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Staatsbosbeheer viert burendag in uiterwaard Passewaaij in Tiel

17 mei 2016 rivierengebied in Rivierengebied

Op zaterdag 21 mei organiseert Staatsbosbeheer van 10.30 tot 16.00 uur een burendag in de uiterwaard bij Passewaaij (Tiel). Een dag voor jong en oud, om te vieren dat de uiterwaard na de werkzaamheden langs de Waal en nevengeul, weer helemaal toegankelijk is. Het werk is gedaan in opdracht van Rijkswaterstaat om de waterkwaliteit in de Waal te verbeteren.

Wat is er te doen?
De boswachters van Staatsbosbeheer en vrijwilligers van Stichting Duurzaam Rivierenland en IVN West-Betuwe staan klaar om er met bezoekers een gezellige dag van te maken. Kinderen kunnen schilderijtjes maken met wat zij in de natuur vinden of broodbakken boven een kampvuur. Zij kunnen een minirivier maken of op de foto in boswachterskleding. Voor jong en oud zijn er excursies in het gebied: op deze ontdekkingstocht kun je zo maar een ijsvogel of oeverzwaluw tegenkomen!
In de tent van Staatsbosbeheer is er naast koffie en thee allerlei informatie over het gebied en de werkzaamheden.

image
Op excursie in de uiterwaard bij Passewaaij kun je zo maar een ijsvogel tegenkomen!

Kom niet met de auto
Er is geen parkeerruimte, kom daarom op de fiets of wandelend. Het gebied is toegankelijk ter hoogte van het Dijkmagazijn, Ophemertsedijk 34 Tiel.

Fête de la Nature
Op 21 mei is het Fête de la Nature. Zie www.fetedelanature.nl voor meer natuuractiviteiten in de buurt.

Dianne Renders
Boswachter

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog