www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Ga mee op beversafari in de Millingerwaard

13 mei 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

beversafari Millingerwaard

In de Gelderse Poort ligt een prachtig natuurgebied, de Millingerwaard. Je vindt hier een afwisselend landschap met ooibossen, rivierduinen, moeras, open water met prachtige oevervegetatie en kruidenrijke graslanden. Jaren geleden is dit gebied terug gegeven aan de natuur. Wind, water en dieren hebben hier vrij spel en bepalen hoe dit natuurgebied er grotendeels uitziet. Hier leven dieren en planten die zich thuis voelen in de dynamische riviernatuur. Een van deze bijzondere bewoners is het grootste knaagdier van Europa; de bever. Dit indrukwekkende dier heeft hier een belangrijke rol. Ontdek vanuit een kano samen met de boswachter de rivier wildernis en haar bewoners tijdens een spannende beversafari.

Beversafari
Als boswachter neem ik je graag mee de natuur in om alles te vertellen over de bever. Omdat het steeds langer licht blijft ga ik in de avond op zoek naar dit grote knaagdier. ’s Avonds worden bevers actief om hun maaltijd bij elkaar te knabbelen. Takken die na de maaltijd overblijven worden wanneer nodig gebruikt om de burcht op te knappen. Op zaterdag 03 juni start de eerste beversafari van dit seizoen in de Millingerwaard. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nog meer leuke details ontdekken van de bever en de andere natuur in de Millingerwaard? Geef je dan snel op via de website want we gaan dit jaar maar een paar keer op beversafari.

Foto Flora en Fauna werkgroep Gelderse Poort

Meer informatie
Start locatie: Parkeerplaats de Lange Poal, Botsestraat 100, 6579 JC Kekerdom
Data: 3 en 17 juni, 1, 15 en 29 juli, 12 augustus
Aanvangstijd: 18.00 uur. Eindtijd: ongeveer 22.00 uur
Prijs: €25 (kind t/m 12 jaar), €30 (volwassenen)
Reserveren is verplicht en kan hier

Tips
Neem je verrekijker en fotocamera mee. Vergeet ook je laarzen of goede wandelschoenen niet! De excursie is inclusief koffie, thee of ranja en wat lekkers!
Geschikt voor kinderen met een zwemdiploma. Niet geschikt voor mindervaliden.

De Grote Vijf
Kun je nu niet mee? Ga dan een andere keer op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar één van De Grote Vijf wilde dieren van Nederland! Op diverse locaties in Nerderland kun je op zoek naar reeën, edelherten, wilde zwijnen, bevers en zeehonden. Een spannend avontuur voor het hele gezin!

Kijk voor meer informatie op: www.degrotevijf.nl

reageren

geef een reactie

 • Jeroworld
  19 februari 2018 om 06:37

  ‘MILLINGERWAARD is geen attractiepark’ In de Millingerwaard zijn geen plekken aangewezen waar niet gestruint mag worden. De dieren raken te veel van slag door opduikende mensen. Men kan zelfs gaan kanovaren en of snorkelen met de boswachter, en dat midden in een natuurreservaat ! Het gevolg hiervan is dat ze dit nu zonder boswachter doen…Zeldzame planten worden vertrapt en de broed word verstoord. Het wordf hoog tijd dat wij mensen gaan beseffen dat het struinen moet stoppen ! Vandaar dat ik met een kaart met aanbevelingen kom zodat er rustgebieden komen.

 • Ton Jansen
  13 mei 2017 om 17:06

  Ik vind de bever excursie in de Millingerwaard erg prijzig.
  Zo wordt natuur beleving elitair. Zelfs in eigen land, of streek En die kant moeten we niet op !

  Ton Jansen, Nijmegen

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog