www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Loop mee voor de onderwaterwereld

22 juni 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

Foto: Willem van Santen

De onderwaterwereld van de Waal en de uiterwaarden van dichtbij. Dat móet je echt gezien hebben! Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Wie heeft er nu een complete snorkeloutfit thuis liggen? Daarom wil ik een prachtig aquarium bouwen in De Bastei, het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen. Hiervoor heb ik geld nodig, € 15.000. Kan jij me daarbij helpen? Dat kan op meerdere manieren.

Doe je al mee aan de Nijmeegse Vierdaagse? Maak er een Sponsorloop van en laat je door vrienden en familie sponsoren. De jonge natuurliefhebbers Seb (11) en Famke (11) gingen je al voor. Ik sprak ze een tijdje geleden.

Seb zamelt geld in omdat hij heel erg van de natuur houdt, en er steeds vaker slecht nieuws over hoort. Dat er minder insecten zijn en dat er plastic in het water zit. Ook Famke heeft een liefde voor de natuur. Ze hoopt dat we met het aquarium indruk kunnen maken op mensen, zodat ze beter voor de natuur gaan zorgen. Mooi toch! Ze lopen samen met andere kinderen van het #Vteam, de 100 jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse.

Loop jij straks net als Seb, Famke en ik om geld op te halen voor de natuur? Meld je dan aan via www.devierdaagsesponsorloop.nl/goede-doelen/buitenfonds-voor-staatsbosbeheer. Iedereen die meeloopt neem ik ook mee op een warming-up wandeling, op 7 juli. Ik laat je dan de natuur zien waar je tijdens de Vierdaagse geen oog voor hebt!

Liever niet aan de wandel? Dan kan je ook Seb, Famke of een van de andere wandelaars sponsoren via bovenstaande link.

Je kan natuurlijk ook direct op het project storten, via www.buitenfonds.nl/bastei.

Oja, ook nog leuk om te vermelden: haal je meer dan € 500, op dan mag je met mij mee op snorkelexcursie in de Gelderse Poort. Wie meer dan € 1.000 ophaalt, mag iemand meenemen op dit snorkelavontuur. Waar wacht je nog op?

Foto: Willem van Santen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog