www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Gezocht: Vrijwilligers infocentrum De Bastei

5 februari 2019 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied
Ingang informatiecentrum van Staatsbosbeheer in De Bastei in Nijmegen.

Ingang informatiecentrum van Staatsbosbeheer in De Bastei in Nijmegen.

De boswachters van Staatsbosbeheer in de Gelderse Poort zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de boswachters kunnen ondersteunen bij het ontvangen van publiek, het geven van voorlichting en het verkopen van artikelen uit de winkel. De Bastei is een prachtig monumentaal pand aan de Waalkade in Nijmegen waarin Staatsbosbeheer als partner een informatiecentrum met winkel heeft.

Vind je het leuk om ervoor te zorgen dat bezoekers zich welkom voelen en wil je hen prikkelen om onze prachtige natuurgebieden te bezoeken? Meld je dan aan als vrijwilliger voor deze functie.

Waar is het?

De Bastei is een Centrum voor Natuur en Cultuurhistorie in een monumentaal pand aan de Waalkade in Nijmegen. In de Bastei zijn meerdere organisaties gehuisvest, waaronder het informatiecentrum van Staatsbosbeheer. Kijk voor meer informatie op de website debastei.nl.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt de boswachter bij de ontvangst van bezoekers. Je informeert deze bezoekers over de activiteiten, excursies en routes in de Gelderse Poort en andere natuurgebieden van Staatsbosbeheer in de omgeving. En je verkoopt artikelen uit de winkel, bedient de kassa en vult de winkelvoorraad aan.

Wat vragen we van je?

  • Je bent representatief, proactief en klantvriendelijk.
  • Je vindt het leuk om samen met anderen te werken.
  • Je bent bereid om een intern bijscholingsprogramma te volgen.
  • Je bent beschikbaar op regelmatige basis en in overleg.
  • Je woont bij voorkeur in Nijmegen of een van de omliggende dorpen.

Wat bieden wij?

Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Je wordt wegwijs gemaakt in het informatiecentrum en ingewerkt op de taken die je gaat uitvoeren. Je maakt deel uit van een team vrijwilligers en werkt samen met medewerkers van Staatsbosbeheer en De Bastei. De boswachter van de Gelderse Poort is het aanspreekpunt voor vragen en zorgt ervoor dat de kennis van het vrijwilligersteam op peil blijft.

Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer krijg je een kleine onkostenvergoeding, vrijwilligerskleding en een abonnement op het Staatsbosbeheer magazine. Je bent verzekerd tijdens de taken die je voor Staatsbosbeheer doet. En je kunt deelnemen aan excursies en opleidingen die nodig zijn om je werk zo goed mogelijk uit te voeren.

Interesse?

Stuur dan vóór 1 april 2019 een e-mail met een korte motivatie naar geldersepoort@staatsbosbeheer.nl.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met boswachter Daan Meeuwissen via T 06-50009183 of d.meeuwissen@staatsbosbeheer.nl.

Voor andere vacatures kun je kijken op Staatsbosbeheer.nl.

reageren

geef een reactie

  • Marie anne Schuts
    5 februari 2019 om 09:48

    Op de eenden kooi in Culemborg zijn we ook op zoek naar een vrijwilliger. Voor algemeen onderhouds werk.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog