www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

World Cleanup Day in de Millingerwaard

20 september 2019 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied
World Cleanup Day Millingerwaard

World Cleanup Day Millingerwaard

Rietjes, lollystokjes, bierdopjes, bankstellen en autobanden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het terug op de rivierstranden en in de ooibossen. Je zou denken dat het een kleine moeite is afval weg te gooien in de prullenbak of weer mee naar huis te nemen, maar voor sommigen blijkbaar niet. Op 21 september, tijdens de World Cleanup Day, kun je meehelpen in de Millingerwaard met het opruimen van zwerfvuil.

Afval is naast dat het heel slordig staat slecht voor de natuur. Plastic vergaat pas naar honderden jaren en heeft een negatief effect op de flora en fauna. Dieren kunnen er verstrikt in raken of het opeten en hier uiteindelijk aan sterven.

World Cleanup Day Millingerwaard
World Cleanup Day Millingerwaard

Naast de jaarlijkse vuilruimactie van Staatsbosbeheer en IVN zijn in de Gelderse Poort een flink aantal vrijwilligers actief die zich inzetten voor een schonere natuur. Deze vrijwilligers trekken jaar in jaar uit er op uit om de uiterwaarden  schoon te houden. Het werk van deze vrijwilligers is onbetaalbaar en wordt door ons ontzettend gewaardeerd!

Tijdens de World Cleanup Day op zaterdag 21 september gaat een groep fanatieke vrijwilligers en buurtbewoners aan de slag om afval te ruimen in de Millingerwaard. Tijdens World Cleanup Day zijn wereldwijd miljoenen vrijwilligers actief om zo veel mogelijk zwerfafval te ruimen. Op zaterdag is iedereen van harte welkom aan te haken bij dit geweldige initiatief.

Waar: Millingerwaard, C.R. Waiboerweg
Wanneer: Zaterdag 21 september 2019, van 09.00 uur tot 12.00 uur

Voor meer informatie bel met onze zwerfvuilruimer Brenda Nieborg, 0651599122

 

 

reageren

geef een reactie

  • Herman
    20 september 2019 om 11:04

    Het af dat overal maar neer gegooid word is een waarschuwing voor de omgeving. Laten ze wat oplettender zijn als ze onbekende wagens of personen door de wijk of straat zien. Geef informatie aan de bekenden van de wijk. Voor komt ook af in bosgebieden.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog