www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Inloopbijeenkomst project Geitenwaard

6 maart 2020 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Hardhoutooibos

Hardhoutooibos, het toekomstbeeld van het bos in de Geitenwaard.

Op donderdag 12 maart bent u van harte welkom op de inloopbijeenkomst over natuurontwikkeling in de Geitenwaard bij Herwen. Tussen 19:30 uur en 21:00 uur kunt u binnenlopen om u persoonlijk te laten informeren over ontwikkelingen in de Geitenwaard. De bijeenkomst wordt gehouden in Dorpshuis de Cluse in Herwen (Martinusweg 29). Bijzonder is dat in de Geitenwaard nieuw hardhoutooibos komt. Daarnaast ontwikkelen we bloemrijke graslanden.

Na jaren van ontwerpen, afstemmen met de omgeving, onderzoek en vergunningen is het inrichtingsplan voor de Geitenwaard gereed. Dit jaar gaat daadwerkelijk ‘de schop in de grond’. In het voorjaar worden de voormalige akkergronden ingezaaid met een grasmengsel om ongewenste onkruidvorming te voorkomen. Waar nodig wordt oude afrastering weggehaald. In het najaar gaan we bomen planten. Dit wordt niet zomaar bos, maar het zeldzame hardhoutooibos dat op deze plek in de riviernatuur past. Enkele percelen waar glanshaverhooiland komt worden later in het jaar diepgeploegd en ingezaaid. De aanbesteding voor de beplanting vindt voor de zomer plaats.

Nieuwe riviernatuur in de Geitenwaard

De Geitenwaard is onderdeel van Natura2000 gebied Rijntakken.  In het oostelijk deel van de Geitenwaard gaat het unieke hardhoutooibos geleidelijk over naar het omringende grasland. In het midden van de Geitenwaard is er ruimte voor bloemrijke graslanden. De inrichting sluit aan bij het initiatief voor particuliere natuurrealisatie in het westelijk deel van de Geitenwaard. Het plantmateriaal voor het ooibos bestaat wordt aangeleverd door Zaad & Plantsoen van Staatsbosbeheer.

 Wanneer u vragen heeft over het project Geitenwaard kunt u contact opnemen met Annemieke van de Berg, omgevingsmanager van Staatsbosbeheer. U kunt haar bereiken via rivierprojecten@staatsbosbeheer.nl. of 06 52401611.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog