www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Adviezen voor een bezoek aan de Gelderse Poort

20 maart 2020 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Brug Bisonbaai is afgesloten

Brug Bisonbaai is afgesloten

Ik verwacht dat het dit weekend weer druk zal worden in de Gelderse Poort. Iedereen is van harte welkom; de natuur is de ideale plek om te bewegen en je hoofd leeg te maken. Maar graag jullie aandacht voor een paar afspraken én een waarschuwing voor schade aan wandelpaden in de uiterwaarden als gevolg van hoogwater.

Kom je in onze natuurgebieden in de Gelderse Poort op bezoek, houd je dan aan de richtlijnen van het RIVM: blijf binnen als je verkouden of grieperig bent en houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Ook als je buiten bent. En kom je de boswachter tegen, die houdt op dit moment ook van social distancing …

Bij een aantal natuurgebieden zullen de parkeerplaatsen snel vol zijn. Ga dus bij voorkeur op de fiets of te voet naar een park of natuurgebied bij je in de buurt. Zo worden de natuurbezoekers beter over het land verspreid, en wordt te grote drukte bij de drukste natuurgebieden voorkomen.

Realiseer je dat ook bij natuurgebieden alle horeca en informatiecentra gesloten zijn. Toiletten zijn dus ook dicht. Denk daaraan voordat je naar buiten gaat. Laat geen afval slingeren; zeker geen papieren zakdoekjes.

Kom je bij ons op bezoek, houd je dan aan de toegangsregels van het gebied. Bij ieder gebied staat bij de ingang een bordje met de regels. Dat betekent in de Gelderse Poort dat je in de meeste gebieden vrij mag rondstruinen. Je hond moet er altijd aan de lijn. Lees de toegangsregels op de borden bij de ingang goed en houd je daar ook aan.

Volg de berichtgeving op Staatsbosbeheer.nl voor het laatste nieuws over toegang tot al onze natuurgebieden.

Hoogwaterschade

Ga je de komende tijd naar de Gelderse Poort, houd dan ook rekening met aangepaste situaties. In uiterwaarden staan sommige paden nog steeds onder water en het kan er glad en modderig zijn. In een aantal gebieden is als gevolg van hoogwater zelfs schade ontstaan aan paden. Respecteer eventuele afsluitingen en gebruik je gezonde verstand.

Bij ons reeds bekende plekken met schade en dus met aanpassingen in wandelroutes:

  • Een klein stuk van een wandelpad bij het Kijkhuis in de Millingerwaard is helemaal weggespoeld. Door een stuk om te lopen kom je toch op de plek van bestemming. In de Millingerwaard zijn verschillende paden ook nog overstroomd.
  • Bij de Bisonbaai is de brug ernstig beschadigd door het hoge water. Binnenkort gaan we het hele brugdek vervangen. Tot die tijd is de brug afgesloten. Het populaire wandelrondje rondom de Bisonbaai kan nu alleen in aangepaste vorm worden gelopen, zie onderstaand kaartje.
Alternatief rondje Bisonbaai
Alternatief rondje Bisonbaai, klik op de kaart voor een printbare Pdf.

Ik wens jullie een goed weekend, geniet van de lente in je tuin, op je balkon, vanachter je raam of buiten in de natuur én ik wens iedereen sterkte in deze rare tijd.

reageren

geef een reactie

  • jeanne zwart
    20 maart 2020 om 16:23

    dankjewel voor dit attente bericht ! En ja, die papierenzakdoekjes in de natuur is
    hopeloos, die verteren zo slecht. hartelijke groet van jeanne.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog