www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Brug Bisonbaai vernieuwd

5 augustus 2020 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied
Bouw brug Bisonbaai

Bouw brug Bisonbaai

De brug bij het populaire natuurgebied de Bisonbaai in de Ooijpolder is vernieuwd. Vanaf nu kun je weer een rondje rondom de Bisonbaai lopen.

Bij de Bisonbaai in de Ooijpolder in de Gelderse Poort lag al jaren een fraaie houten brug. In 2005 werd de brug gebouwd en overleefde menig hoogwater. Maar nu was de brug aan het aftakelen, en hoogwaters in de afgelopen winter hadden de brug zodanig beschadigd dat we gedwongen waren de brug afgelopen voorjaar te sluiten voor wandelaars. Tot nu, want de brug is weer open!

Boswachters en vrijwilligers werkten aan de brug
Boswachters en vrijwilligers werkten aan de brug

Op de brug ligt een compleet nieuw brugdek van eikenhout en ook de leuningen zijn gemaakt van dit eikenhout dat afkomstig is uit de bossen van Staatsbosbeheer. De afgelopen weken hebben de boswachters en vrijwilligers hard gewerkt en het resultaat kan iedereen nu zien en gebruiken.

Ga je een rondje wandelen rondom de Bisonbaai let dan goed op alle bijzondere planten en dieren die hier leven. Wie weet ontdek je de heerlijk geurende wilde marjolein of zie je de spectaculaire koninginnenpage vliegen.

Ook mag je hier zwemmen. De provincie controleert de waterkwaliteit en die is op dit moment goed. Er wordt hier door veel mensen gezwommen, zowel met als zonder zwembroek. En als je ’s avonds in het water dobbert heb je kans dat je ook een erg harige zwemmer ziet dobberen. Er leven hier namelijk bevers!

We hebben een aantal tips op een kaartje geplaatst!

Rondje Bisonbaai
Rondje Bisonbaai
reageren

geef een reactie

 • Bert Molema
  7 augustus 2020 om 10:59

  Vandaag (30 graden) lees ik in het AD dat boswachter Daan Meeuwissen extra prikkeldraad spant om te voorkomen dat de konickspaarden bij het water op een Waal strandje kunnen komen. Klasse Daan! Goed bezig. Een prikkeldraad afzetting is natuurlijk veel natuurlijker dan een tankwagen water voor die beesten. Ik kan slechts met grote moeite geen vergelijking maken met prikkeldraad mannetjes zo’n 75 jaar geleden.

  • Boswachter Twan Teunissen
   7 augustus 2020 om 12:00

   Beste Bert Molema,

   Ik neem aan dat u de situatie ter plekke niet kent. Een paar honderd meter Waalstrand is afgesloten voor de grazers. Aangrenzend ligt een paar kilometer Waalstrand waar de grazers wel kunnen komen. De rivier heeft op dit moment een afvoer van meer dan 900 kuub per seconde. Zou knap zijn als de grazers dat allemaal op drinken. Water is dus geen enkel probleem. Uw vergelijking is totaal ongepast en kwetsend.

   Vriendelijke groeten, Twan Teunissen, boswachter Gelderse Poort

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog