www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Week van Boswachter; Plassen en Kerstbomen

3 december 2021 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

In deze blog lees je het laatste nieuws uit het Rivierengebied Oost. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Deze week meer informatie over de afgelaste Kerstbomendag en het NK Plassen Stampen 2021.

NK :Plassen Stampen 2021

Van 1 t/m 8 december 2021 organiseert Staatsbosbeheer het NK Plassen Stampen! Na het succes van vorig jaar organiseert Staatsbosbeheer dit jaar de tweede editie van het NK. Houd jij van lekker vies worden in de natuur? Dan is deze activiteit jou op het lijf geschreven!
Foto, Marco van de Burgwal, Staatsbosbeheer
Je kunt meedoen in 4 categorieën. Het is handig om bij de video je leeftijd te vermelden, zodat we weten in welke categorie je valt.
 • Individuele plassenstamper 0-5 jaar
 • Individuele plassenstamper 6-10 jaar
 • Individuele plassenstamper 11+
 • Beste groeps-plassenstampers

Hoe doe je mee

@staatsbosbeheer taggen mag altijd, maar is niet verplicht!
Liever mailen? Dat kan naar plassenstampen@staatsbosbeheer.nl.

Kijk hier voor meer informatie over het NK Plassen Stampen 2021

Dit jaar geen Kerstbomendag in Groesbeekse bos

De jaarlijkse Kerstbomendag in het Groesbeekse bos gaat dit jaar niet door. Door de aangescherpte Corona-maatregelen vinden wij het niet verantwoord om dit evenement door te laten gaan. Een lastig besluit, want ook voor ons is het altijd een hoogtepunt in de aanloop naar de feestdagen. Wij hopen volgend jaar deze dag wel weer te kunnen organiseren. Houd onze website, social- media kanalen of blog in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste informatie.

Foto Marco van de Burgwal, Staatsbosbeheer

Parkeerplaats Holdeurn Duivelsberg opgeknapt

Parkeerplaats Holdeurn heeft een flinke opknapbeurt gehad. De hele parkeerplaats is voorzien van een nieuwe verharding en er zijn parkeervakken aangelegd. Door het aanleggen van deze vakken kunnen er ook op drukkere dagen meer auto’s parkeren.

De parkeerplaats ziet er niet alleen goed uit. Het is ook een startpunt van een aantal mooie routes over de Duivelsberg.

Wandel de gele route genaamd ‘Wandelroute Grens’. Een wandeling van ongeveer 2 kilometer met leuke vergezichten in het Rijk van Nijmegen, langs eikenbos en weiland, tot vlak langs de Duitse grens. De route leidt je tot bovenop de Duivelsberg en de Motte Mergelpe.

Toch graag een grotere uitdaging? Loop dan de rode route genaamd ‘Wandelroute Duivelsberg’. Tijdens deze wandeling van net geen 3 kilometer loop je langs akkers, door loofbos en langs de Filosofenbeek. Deze route is leuk en uitdagend door de vele hellingen die bedwongen worden in het oude beukenbos, zowel over smalle bospaden als steile trappen. Regelmatig wordt je onderweg beloond met uitzichten vanaf de steilste stuwwal van Nederland.

Tip!: Ga mee struinen in de Stadswaard!

Onze vrijwillige boswachters staan op zondag 19 en woensdag 29 december voor je klaar bij de Bastei! Zij kennen de mooiste plekken in het Rijk van Nijmegen en de Gelderse Poort waar ze je graag meer over vertellen. Ga mee op struinexcursie door de ruige Stadswaard. Een mooi natuurgebied zo dicht bij de stad dat je de Waalbrug nog in je kielzog hebt. Struin samen met onze voorlichtingsboswachters langs de rivier en in de open natuur.

Meer weten over de Struinexcursie in de Stadswaard? Klik dan hier en meld je aan.

Meer informatie?

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie, klik dan hier voor de Gelderse Poort of hier voor het Rijk van Nijmegen.

reageren

geef een reactie

 • Roos
  4 december 2021 om 08:43

  Ik vind het ook jammer dat de kerstbomen actie niet doorgaat. Vorig jaar was super goed en strak georganiseerd.

 • Paul Leenders
  3 december 2021 om 21:56

  Erg jammer dat de kerstbomenverkoop dit jaar niet doorgaat. Wij vonden het vorig jaar supergoed georganiseerd en volledig corona-proof. Een gemiste kans wat ons betreft.

  Paul Leenders en Angeline Willemse

  • Boswachter Daan Meeuwissen
   4 december 2021 om 09:05

   Beste Paul Leenders,

   Bedankt voor uw bericht. De Kerstbomendag van vorig jaar was een hele onderneming qua voorbereiding en uitvoering. Zo waren er onder andere veel collega’s bij betrokken. Iets wat we dit jaar helaas niet konden organiseren.

   Vriendelijke groet,

   Daan Meeuwissen,
   Boswachter Publiek

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog