www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Uitnodiging: Openingsexcursie Familieroute Waterrijk-West

5 september 2023 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Foto: Park Lingezegen

In juni 2023 is in Waterrijk-West in Park Lingezegen de nieuwe Familieroute afgerond. Deze route is toegankelijk en geschikt voor het hele gezin. Om de afronding van de Familieroute te vieren nodigen we je graag uit voor een openingsexcursie georganiseerd door Staatsbosbeheer en Park Lingezegen!

Familieroute Waterrijk-West

De Familieroute is een toegankelijke route over halfverharde paden dwars door de nieuwe natuur van Park Lingezegen. De route is volledig bewegwijzerd en geschikt voor bijvoorbeeld kinderwagens, scootmobiels en (elektrische) duwrolstoelen. Op deze manier willen we natuur toegankelijk maken voor iedereen. Samen met leden van SGO Overbetuwe en scootmobielclub de Krasse K(n)arren uit Arnhem is de route met grote zorgvuldigheid uitgezet.

De route voert je langs de wuivende rietvelden van het Waterrijk en langs de randen van de Rijkerswoerdse Plassen. Tussen het riet kan je allemaal verschillende soorten vogels tegenkomen. Met een beetje geluk zie je het baardmannetje, de lepelaar of misschien zelfs een ijsvogel die over het water scheert.

Ga mee met de openingsexcursie!

Tijdens de openingsexcursie ga je samen met een boswachter van Staatsbosbeheer en Park Lingezegen op pad over de Familieroute in Waterrijk-West. Onderweg vertellen we je alles over de natuur in dit deel van Park Lingezegen, hoe het tot stand gekomen is én wat voor mooie soorten vogels en dieren je hier tegen kan komen. De nazomer is daarbij een uitgelezen moment om te zoeken naar allerlei vogelsoorten die hier komen overwinteren of dit natuurgebied juist als tussenstop gebruiken!
Iedereen is welkom op de openingsexcursie, speciaal willen we daarbij gebruikers van (elektrische) duwrolstoelen en scootmobiels uitnodigen om deel te nemen.

Programma

• 09:30 – Ontvangst deelnemers Parkeerplaats Waterrijk West (1e Weteringsewal in Elst, precieze locatie: https://goo.gl/maps/2jKAqf5tsK9zYCWo9)
• 09:45 – Start excursie
• 11:00-11:15 – Terugkomst parkeerplaats Waterrijk West
• 11:30 – Einde excursie

Praktische informatie

• Datum: zaterdag 23 september 2023
• Tijdstip: 09:30 -11:30
• Locatie: Parkeerplaats Park Lingezegen aan de 1e Weteringsewal in Elst
• Tip: neem een verrekijker of camera mee.

Aanmelden Openingsexcursie

Wil je deelnemen aan de excursie? Geef je dan op via: www.parklingezegen.nl/opening-familieroute/!
We zien je graag de 23e!

Met vriendelijke groet,
Daan Meeuwissen (Boswachter Staatsbosbeheer) & Youri Jongkoen (Park Lingezegen)

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog