www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Bosdag Groesbeek in een nieuw jasje!

26 september 2023 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Staatsbosbeheer organiseert zaterdag 7 oktober op het Natuurkampeerterrein in Groesbeek de Groesbeekse Bosdag! Boswachters vertellen je alles over het bosbeheer, wat er groeit en leeft in het bos en natuurlijk waar je de mooiste plekjes kan vinden. Verspreid over de middag is er van alles te zien en te doen voor jong en oud. Er is uitleg over de boswerkzaamheden die in de herfst op stapel staan in het bosgebied tussen de Maldensebaan en de Rijlaan. Iedereen is op deze dag tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom! De toegang is gratis. Tot dan!

De Bosdag in 2023

De Groesbeekse Bosdag is terug van weggeweest! Staatsbosbeheer organiseert op 7 oktober een leuke en leerzame Bosdag voor jong en oud in het Groesbeekse bos. Want we hebben veel te vertellen over alles wat er leeft en groeit in het bos, hoe we het bos beheren, waar de leukste plekken zijn en wat er allemaal met het hout gebeurt. Je bent deze dag van 13:00 uur tot 17:00 uur welkom op het Natuurkampeerterrein aan de Dominee J.A. Visscherlaan 2 in Groesbeek. Het belooft een mooie middag te worden voor het hele gezin, lekker buiten in het bos!

Foto Marco van de Burgwal, Staatsbosbeheer

Werk in het bos

Dit jaar zal er extra aandacht zijn voor de aankomende boswerkzaamheden die deze herfst starten. Het Groesbeekse bos is een zogenaamd multifunctioneel bos. Recreatie en bescherming van de natuur gaan er hand in hand met houtoogst. Tijdens de boswerkzaamheden worden onder andere bomen weggehaald om andere bomen de ruimte te geven voor hun groei. Daarnaast wordt het bos ook verjongd. Om een stuk bos te verjongen worden de bomen op een bepaalde plek geoogst. Dit jaar gaan we aan het werk in het bosgebied tussen de Maldensebaan en Rijlaan. Heb je een vraag over de houtoogst of andere werkzaamheden in het bos? Kom dan langs bij ons informatiepunt of ga mee op excursie met de boswachter!

Op onderstaande kaart wordt het werkgebied weergegeven.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Een greep uit het programma

Er is tijdens de Groesbeekse Bosdag van alles te beleven voor jong en oud. Samen met de Driestroom en Binnenwerk bieden wij allerlei  leuke activiteiten aan. Ga bijvoorbeeld mee met een prachtige herfstwandeling door het Groesbeekse bos. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt je van alles over het bos en haar bewoners. Heb je vragen over de boswerkzaamheden of houtoogst? Ga dan mee met een excursie. Je krijgt uitleg over wat we doen en waarom we dit doen en er is ruimte om vragen te stellen. Heb je een vraag, maar ga je liever niet mee op excursie? Kom dan langs bij ons informatiepunt. Boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer staan klaar om antwoord te geven op jouw vragen.

De wandeling met de Boswachter en de excursie over de boswerkzaamheden worden op drie momenten verspreid over de middag aangeboden. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Starttijd: 13:30, 14:30 en 15:30 uur
Duur excursie: 1 uur

Afstand: ongeveer 3 kilometer

Foto: Marco van de Burgwal, Staatsbosbeheer

Naast wandelen en excursies is er nog veel te zien en doen. Bekijk de machines die werken in het bos of timmer een vogelhuisje voor thuis in de tuin. Bouw hutten in het bos en pauzeer daarna bij het kampvuur onder het genot van je eigen gebakken broodje. Zin in een uitdaging? Daag jezelf en andere uit zo lang mogelijk aan de bijlsteel te hangen of raad hoeveel jaarringen de boom heeft en maak kans op een mooie prijs!

Tijdens de Bosdag kan je zelf een vogelhuisje bouwen. Vrijwilligers en boswachters helpen je graag bij het bouwen van het huisje. Kom op tijd want op = op!

Praktische informatie

 • Waar?: Dominee J.A. Visscherlaan 2, 6561 KA Groesbeek
 • Wanneer?: Zaterdag 7 oktober
 • Hoe laat?: 13:00 uur tot 17:00 uur
 • Toegang: Gratis, vooraf aanmelden voor activiteiten is niet nodig
 • Bereikbaarheid: Beperkte parkeergelegenheid. Kom zo veel mogelijk te voet of met de fiets
reageren

geef een reactie

 • B.A.du Pon
  28 september 2023 om 10:22

  Wilt u mij van de maillijst af halen?
  Bij voorbaat bedankt!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog