www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Dagexcursie Rottum: in september nog plek

18 maart 2013 bertcorte in Rottum

Altijd al naar een onbewoond eiland gewild? Staatsbosbeheer organiseert 23 dagexcursies per jaar naar Rottumeroog. Een unieke kans om te genieten van de rust en stilte van het wad en een ontmoeting te hebben met tal van bijzondere vogels en zeehonden. Sinds vrijdag 15 maart kunnen de dagarrangementen weer geboekt worden: dus wees er snel bij! 

Een echte dagtocht
We vertrekken vanuit de visserijhaven van Lauwersoog met het schip “Noordster” of “Boschwad “. Onderweg en op het eiland vertelt de gids van Staatsbosbeheer u over de geschiedenis van ‘Oog’ en ‘Plaat’, het beleid, het beheer en de flora en fauna. De totale excursie duurt ongeveer 12-13 uur en is bijna geheel verzorgd. Inbegrepen zijn: 1x koffie/thee en Groninger koek bij aankomst, en voor onderweg een lunchpakket in een bewaartas met vier volkoren broodjes met ham en kaas, een mueslibol, een appel en flesje water. Op de terugreis is er een (vegetarische) goed gevulde groentesoep. De prijs bedraagt 85 euro per persoon. Vanwege de zwaarte van de excursie is deze niet geschikt voor kinderen.

Foto: Henk Mellema

Excursieseizoen 2013
Staatsbosbeheer is onlangs overgestapt op een online boekingssysteem voor excursies; dit geldt ook voor het vernieuwde Dagarrangement Rottumeroog. Sinds 15 maart 2013 kunt u boeken voor excursies eind maart en in augustus en september. Gebruik hiervoor de directe link naar de boekingspagina:  http://winkel.staatsbosbeheer.nl/dagtocht-naar-rottum.html. Vooral in september zijn er nog plekken vrij! Lees voor u boekt, eerst de belangrijke informatie en tips.

reageren

geef een reactie

  • Natuurvriend RS
    18 maart 2013 om 17:34

    Wij zijn twee jaar geleden al een keer meegegaan naar ‘Oog’. Dat was toen vanuit Noordpolderzijl. Inmiddels lonken we naar een bezoek naar ‘Plaat’. Ik hoop stellig dat SBB het de komende jaren voor elkaar krijgt om een excursie naar dit eiland op de rit te krijgen!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog