www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Buitenladder Mei

8 mei 2017 Boswachter Dennis Ofman in Schoorlse Duinen
Buitenladder mei 2017

Buitenladder mei 2017

In mei, nu de dagen verder lengen en het merkbaar warmer wordt, schiet het gewas omhoog. Bij veel dieren is het hoofd al op hol gebracht, en we hebben dan ook inmiddels de eerste kleintjes gezien. Des te meer reden om naar buiten te gaan en de zoete geur van de voorjaarsbloeiers op te snuiven.

Deze maand behelst het aanbod in de Schoorlse Duinen onder andere een roofvogel-excursie die u met de fiets kunt maken. Deze maand rijdt ook de Zonnetrein weer en kunt u met de Segway op pad. Hopelijk blijft het mooi helder tijdens de volle maan wandeling. Maar met een paar wolkjes is het effect eigenlijk nog spannender.. Verder hebben we de 21e een gezellige buitendag in het Buitencentrum met allerlei activiteiten voor kinderen waar ook de volwassenen lekker mee mogen spelen!

Buitenladder MEI 2017

reageren

geef een reactie

 • Erik
  9 juni 2017 om 10:35

  Ach Elles, jij vermaakt je toch ook in de natuur? Waarom gun je dat een ander niet? Ik zag jouw naam zelfs voorkomen op een lijst van gidsen voor een massale wildplukwandeling….is dat geen vermaak? Je hond uitlaten in het bos, vermaak of bittere noodzaak? Een betere natuur begint bij jezelf….blijf er dus weg en geef zelf het goede voorbeeld. Zo niet…hou dan aub je mond over anderen die wel met respect voor de natuur genieten. Juist voor mensen die minder mobiel zijn kan de natuur een groot goed zijn en soms gelijk staan aan een wereldreis die ze zich nog lang zullen heugen, en dat wil jij van ze wegnemen? Dat vind ik een redelijk egoïstische instelling, hoe sta je tegenover boosters, electrische fietsen en andere recreanten die op een andere manier dan jij genieten van de natuur? Ik ben benieuwd!

 • Elles Kater
  9 mei 2017 om 11:30

  Mijn reactie van gisteren is van de site verwijderd.

  Het ging er over dat de mens en zijn vermaak kennelijk belangrijker is dan de natuur.
  Ik heb het woord pretpark genoemd, want daar lijkt het mijns inziens op met al deze drukke beweeglijke activiteiten.

  • Boswachter Laurens Bonekamp
   9 mei 2017 om 13:21

   Beste Elles,

   Dit weblog is bedoeld om mensen te informeren over de gebruikelijke activiteiten die plaatsvinden in de Schoorlse Duinen. Inhoudelijke discussie over dit onderwerp is niet passend bij dit bericht.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog