www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Buitencentrum Schoorlse Duinen trekt meer dan 300.000 bezoekers

20 januari 2018 Boswachter Patricia van Lieshout in Schoorlse Duinen

2017 was een goed jaar voor ons Buitencentrum Schoorlse Duinen. Ruim 320.000 bezoekers kwamen naar het centrum toe. Sinds de verbouwing in 2010 zien wij het bezoekersaantal voor het zesde jaar op rij boven de 300.000 bezoekers uitkomen. Met deze aantallen behoort het Buitencentrum van Staatsbosbeheer bij de drie procent best bezochte musea van Nederland.

Het centrum is in 2010 grondig verbouwd en heringericht. In Het Zandspoor, zoals het centrum voor de verbouwing heette, lag het bezoekersaantal rond de 150.000. Sindsdien weten gelukkig veel meer mensen het Buitencentrum in het hoogste duingebied van Nederland te vinden. Door de goede bereikbaarheid, het mooie natuurgebied en de combinatie met de horeca is het centrum een grote trekpleister in de regio. Ook steeds meer bedrijven weten ons nu te vinden voor actieve teamuitjes in het groen.

Vrijwilligers
Het Buitencentrum draait bijna volledig dankzij de inzet van 60 vrijwilligers. Zij ondersteunen aan de balie, geven excursies, verzorgen de winkelpresentatie, onderhouden de omgeving van het centrum en helpen met de administratie. Zonder onze vrijwilligers is het niet mogelijk het centrum open te houden. We zijn dus steeds op zoek naar enthousiaste mensen die ons kunnen helpen. “Het werken in het buitencentrum is een feestje! Met een team van enthousiaste vrijwilligers maken we heel veel bezoekers blij en laten we kinderen genieten van de natuur. Dat maakt dat ik met veel plezier vrijwilliger ben in het buitencentrum, aldus Sophie de Kogel.” Ook zin om een steentje bij te dragen? Word vrijwilliger in Buitencentrum Schoorlse Duinen, kijk voor vacatures op VCRA.nl. of informeer aan de balie.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog