www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Boswachter zoekt hond

7 januari 2021 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Foto: Marc Moussault

De Schoorlse Duinen is een prachtige plek om je hond uit te laten. Honden mogen de ene helft van het jaar in bepaalde delen van het natuurgebied loslopen, maar vanaf 1 maart moeten ze aan de lijn, omdat dan het broedseizoen begint. Om hondenbezitters hier op een opvallende manier aan te herinneren, start Staatsbosbeheer een voorjaarscampagne. Hiervoor zoeken de boswachters de leukste hond van Schoorl als boegbeeld.

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. Dit jaar wil Staatsbosbeheer in Schoorl extra groot uitpakken. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor de campagne nemen. Hiervoor zoeken zij de leukste, schattigste, mooiste hond van Schoorl.                     

Verkiezing Leukste hond van Schoorl

Tot 31 januari kan iedereen de  leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een shortlist van de leukste honden uitkiezen. Hierbij wordt gelet op schattigheid, uitstraling en natuurlijk of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uit de shortlist hun favoriet kiezen. Het stemmen gebeurt via Social Media. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot.

Start van het broedseizoen: honden aan de lijn

Van 1 maart tot 1 september moeten alle honden in de Schoorlse Duinen aan de lijn voor de start het broedseizoen. Loslopende honden kunnen de dieren in het bos erg verstoren. In de duinen broeden vogels als de houtsnip en nachtzwaluw op de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen kunnen de aanstaande ouders verjagen. Alleen de geur die de honden achterlaten kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, marters en konijnen is de rust in deze periode extra belangrijk.

Doe mee

Wil jij jouw hond zien stralen op de grote banners van bij de Schoorlse Duinen? Stuur dan je foto van je hond aan de lijn voor 31 januari naar boswachtersschoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl of deel deze op Instagram #deleukstehondvanSchoorl. De boswachters willen natuurlijk ook weten waarom jou hond de leukste hond van Schoorl is!

Foto: Kelly Droog
reageren

geef een reactie

 • Bert
  10 januari 2021 om 11:05

  Lexi is een rasechte Foxterrier.
  Heeft een zeer eigen wil.
  Maar is lief voor mens en dier.

  • Bert
   10 januari 2021 om 11:13

   Lexi is een rasechte Foxterrier.
   Heeft een zeer eigen wil.
   Maar is lief voor mens en dier.
   Kinderen noemen hem ook wel
   Bobbie van kuifje.
   Het was komt helaas niet veel voor meer.
   Als je hem ziet, ben je meteen verlieft
   Op hem.
   We hebben meegenomen omdat hij
   Niet z’n prettig leven in die 2 jaar
   Heeft gehad.
   Hij is een beetje angstig daarom, maar
   Voelt zich al een beetje op zijn gemak
   Bij ons.

  • Boswachter Samuelle van Deutekom
   11 januari 2021 om 17:49
 • Lotte Seijsener
  8 januari 2021 om 20:38

  Sinds oktober 2020 woon ik in schoorl ik ben een Engelse Cockerspaniël van 5 maanden oud. Ik geniet van de smalle paadjes en het kleine meertje vlak bij t Zandspoor. Natuurwater drinken heeft mijn voorkeur. Ik geef mensen graag een High five ?? ; en de speelkuil is de bom kuilen graven en stokken knagen is zo leuk. Loslopen vind ik zalig maar de kleine dingen in de natuur en baby vogeltjes moeten rust hebben en dat kan ik heel goed vertellen hoor…….blaf blaf blaffffffff hup hup wandelen naast je baas en niet sjorren aan de riem van 1 maart tot uhhhh nou dat weet ik in mijn sollicitatie gesprek hoor ?

  • Boswachter Samuelle van Deutekom
   11 januari 2021 om 17:50
 • Eva
  8 januari 2021 om 19:04

  Hallo, ik ben Evi en samen met mijn baasje Eva doe ik zeker mee! Ik ben de leukste hond van Schoorl omdat ik altijd heel blij en vrolijk ben en ik grappig mee huppel door de duinen en het bos! Maar wel aan de riem natuurlijk?

  • Boswachter Samuelle van Deutekom
   11 januari 2021 om 17:50
 • Senna
  8 januari 2021 om 17:55

  Ik ben Senna 1 jaar oud.
  Ben een dwergkees en erg grappig.
  Het lijkt me leuk om mee te doen.
  Ik wacht jullie reactie af?

  • Boswachter Samuelle van Deutekom
   11 januari 2021 om 17:51
 • Anouk
  8 januari 2021 om 16:36

  Beste lezer,

  Er staat een fout in bovenstaande tekst. Onder het kopje ‘Verkiezing leukste hond van Schoorl’ staat: Van 31 januari kan iedereen de leukste foto van zijn of haar hond insturen en onder het kopje ‘Doe mee’ staat: voor 31 januari

  Dit is een beetje tegenstrijdig. Verder is het een super leuke actie en ik deel hem graag! Groetjes

  • Boswachter Samuelle van Deutekom
   11 januari 2021 om 17:46

   Bedankt voor je oplettendheid Anouk, het is aangepast 🙂

 • Fleur
  8 januari 2021 om 11:04

  Hoi ik ben een golden retriever van 1,5 jr
  Ik ben knap en lief Luister netjes naar mijn baasje.
  Ik wil wel een bekende hond worden.
  Stuur mij maar een berichtje
  Dan stuur ik daarna wel een selfie

  • Boswachter Samuelle van Deutekom
   11 januari 2021 om 17:51
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog