www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Foto’s opening men- en ruiterroute

27 april 2011 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Afgelopen vrijdag (Goede vrijdag) is de nieuwe men- en ruiterroute geopend, die de oostelijke ruiterpaden met die op het westen van het eiland verbindt (zie ook dit bericht). Hierbij waren in totaal zo’n 50 personen aanwezig.

Foto: Gerard Muiser

Nadat Arjen van der Bij aan Bertus Faber de sleutel van de slagboom had overhandigd opende zij samen met boswachter Remi Hougee de nieuwe men- en ruiterroute.

Foto: Gerard Muiser

Hierna vertrok een stoet van menwagentjes, rijpaarden en pony’s voor een eerste rit over het nieuwe pad, vooropgegaan door Arjen op zijn eigen pony. Alle aanwezigen konden zo op een eigen manier de route verkennen. Na afloop was er nog de mogelijkheid om zelf te paard of in een menwagen een deel van de route te rijden.

Samen met deze nieuwe oost-west verbinding is er nu op Terschelling ruim 57 kilometer aan men- en ruiterpaden. Binnenkort verschijnt de nieuwe ruiterfolder met daarin alle ruiterpaden die het eiland kent. De folder zullen we ook op het blog plaatsen onder het kopje “Nieuwsbrieven en folders”.

Hierbij bedanken we alle aanwezigen en betrokkenen voor de geslaagde en gezellige opening. Ook de provincie Fryslan en de gemeente Terschelling bedanken wij voor de bijdrage aan en totstandkoming van de nieuwe verbinding.

reageren

geef een reactie

  • Staatsbosbeheer maakt het jaarbeeld op | Staatsbosbeheer Terschelling
    23 december 2011 om 13:46

    […] in dit jaar niet stil gezeten; het landschapsherstel van het Seinpaalduin is uitgevoerd, de men en ruiterroute die oost en west met elkaar verbind is geopend, we zijn met de ouderen van dagen naar de Boschplaat geweest, op diezelfde Boschplaat hebben we […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog