www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Rijvereniging helpt mee bij onderhoud paden

16 juli 2012 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Op Terschelling hebben we in totaal zo’n 70 kilometer aan ruiter- en menpaden door de natuur. Vanaf vorige week heeft de ruitervereniging op Terschelling, de Terschellinger ruiters, een deel van het onderhoud van deze paden van ons overgenomen. Vorige week hebben zij een begin gemaakt met het vrijmaaien van de routepaaltjes in het Formerumerbos. Ander werk dat zij voor hun rekening nemen zijn het snoeien van overhangende taken langs de ruiterpaden en controle van de routes.

Deze vorm van samenwerking tussen de Terschellinger ruiters en Staatsbosbeheer komt voort uit de erfpachtrelatie die we met elkaar hebben. De ondergrond van de manege is door Staatsbosbeheer in erfpacht uitgegeven aan de Rijvereniging. Dankzij het onderhoudswerk kan er op de erfpachtcanon een korting worden toegepast voor de Ruitervereniging.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog