www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Wat doen we deze week?

23 juli 2012 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Iedere maandag begint de week met een werkbespreking waarin alle klusjes voor die week worden besproken. Omdat veel van dat werk doorgaans niet op dit blog wordt besproken geven we vanaf nu iedere week een kort overzicht van wat we aan doen. Deze week hebben we alweer een mooi lijstje.

Bordjes verwijderen bij broedgebieden
Omdat veel vogels alweer zijn uitgebroed kunnen de meeste waarschuwingsbordjes weer worden weggehaald. Oene gaat dit doen rondom de derde en vierde duintjes op de Boschplaat. Het eerste deel van de Boschplaat, tot aan het oostpad, blijft nog wel afgesloten tot 15 augustus net als de Koffieboonplaat helemaal op het eind. Ook het Waterplak bij West aan Zee wordt weer toegankelijk.

Snoeiwerk langs fietspaden
Door het groeizame weer van de afgelopen weken schiet alles de grond uit. Op veel plekken groeien bomen en struiken over de paden heen. Deze stukken worden gesnoeid, niet met de hand maar met een enorme heggenschaar aan een kraan. Met de trekker worden de bermen gemaaid.

Riet maaien
De nattere duinvalleien groeien op een aantal plaatsen jaarlijks dicht met riet. Dit maaien we iedere keer af om verruiging tegen te gaan. Op de droge plekken gebeurt dit met de bosmaaier of trekker, op de natte plekken met een bootje met een maaier erop.

Vuilnisrondjes
Iedere week staat het rondje vuilnis op de agenda. In het hoogseizoen kan Jan hier flink druk mee zijn, want veel mensen betekent ook meer afval. Vooral langs de badwegen of het duinmeertje in Hee moeten we soms veel afval ruimen.

reageren

geef een reactie

  • Carel Schut
    28 augustus 2012 om 15:47

    en eeh niet het Seinpaalduin vergeten met je rondje vuil….;-))

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog