www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Natuurschuur is Verhalenschuur

15 december 2012 Boswachter Remi in Terschelling

Even bij de kachel opwarmen na een winterse wandeling door de Koegelwieck of het Formerumer bos? Lekker onderuitgezakt met je neus in de boeken, om daarna weer gesterkt naar buiten te gaan? Een verhaal voorlezen aan de kinderen onder het genot van een kopje chocomel, en daarna weer lekker ravotten in de duinen? (Of misschien wel duuntje dellen…). Of laat je je liever trakteren op een eilandverhaal verteld door een eilander verhalenverteller?……..

De komende kerstvakantie is onze oude werkschuur in Lies omgetoverd in een verhalenschuur. Hij is ingericht in kerstsfeer, de kachel brandt, de bibliotheek in Midsland heeft een groot aantal (voorlees)boeken neergelegd  en er hangen natuur- en eilandverhalen aan de muren. Dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur (gesloten op eerste en tweede kerstdag en 1 januari).

Op 30 december is er van 14 tot 17 uur een open podium: vertellers, voorlezers, acteurs/actrices en (akoestisch) muzikanten kunnen dan hun kunsten vertonen. Zij kunnen hun eigen publiek meenemen of het al aanwezige publiek verrassen!

Bovendien komt er op 23 en 27 december en op 2 en 4 januari om halfdrie een eilander verhalenverteller, om de aanwezigen te vermaken met een stukje eilandcultuur.

Speciaal voor deze periode heeft Ans, gids en vrijwilliger, een kabouterontdektocht geschreven. Kabouter Sil gaat op ontdektocht, en vertelt over ‘zijn’ gebied. Als de kinderen genoeg letters hebben verzameld en een woord er van hebben weten te maken, kunnen ze bij de Verhalenschuur een ‘beloning’ krijgen.  Te verkrijgen bij de Natuurschuur en bij het VVV Terschelling. 

Op zondag 23 december openen we de Verhalenschuur om 14.00 uur. Bij deze ben je uitgenodigd!

Buitenladder 14 dec 2012[1]

reageren

geef een reactie

  • Jinny
    16 december 2012 om 13:45

    Lijkt me gezellig worden ga in iedergeval naar de opening en een verhaal luisteren.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog