www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Zagen tot je groen ziet!

21 december 2017 Boswachter Hessel Hek in Terschelling

Afgelopen weekend was het weer tijd om je eigen kerstboom of kerstgroen te zagen bij Staatsbosbeheer en de gemeente Terschelling. Een jarenlange traditie die door vele eilanders en gasten gewaardeerd wordt.

Samen met de groenbeheerders van de gemeente, de jeugdnatuurclub van de SJT (Stichting Jeugdwerk Terschelling) en hulp van 2 maatschappelijke stagiaires waren we bij het Grootduin gelegen naast de prachtige baai Dellewal. Hier stond onze keet van waar uit we de liefhebbers van de juiste gereedschappen konden voorzien.

Gezellig met de familie even het duin in om op zoek te gaan naar de juiste boom. En tegelijkertijd genieten van het mooie uitzicht op de enige natuurlijke baai van Nederland. Wie wil dit nou niet? Goed schoeisel was geen overbodige luxe. De moslaag is in deze tijd van het jaar erg glad! “de ski’s hadden wel onder gekund” was een veel gehoorde reactie deze dagen. Niet iedereen hield zich staande, maar gelukkig gebeurde er geen ongelukken.

Na gedane arbeid is het goed rusten

Natuurlijk was er ook een gezellig vuurtje en stonden er picknicksets om eventjes na te zitten. Onder het genot van een lekkere beker warme chocolademelk en pondkoek werd er vaak nog even wat gesproken met elkaar. Vanzelfsprekend was er ook de gelegenheid om vragen te stellen. Een mooie manier om met de eilanders en gasten in contact te komen. Vele belangstellenden kwamen deze dag dan ook weer langs voor een mooie boom. Een dag die je volgend jaar zeker niet mag missen!

reageren

geef een reactie

  • veronica sikkel
    21 december 2017 om 15:35
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog