www.boswachtersblog.nl/ Texel

Metaalvlinder laat zich dit jaar regelmatig zien op Texel

13 juli 2012 Boswachter Erik van der Spek in Texel

De dagactieve metaalvlinder, verwant van de bekendere Sintjansvlinder, laat zich dit jaar regelmatig zien op Texel. Het is een soort van vochtige graslanden, heide en duinen. De rupsen leven op veldzuring en op schapenzuring. De soort komt in Nederland vooral voor in het oosten van het land en op de Waddeneilanden, waarbij er vanaf Texel veel melding worden ingestuurd via b.v. waarneming.nl.  In oudere vlindergidsen wordt de metaalvlinder ook wel klein groentje genoemd. De metaalvlinder is de laatste tijd onder andere in de Westerduinen en op de Hoge Berg gezien.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Forester moth on Texel island | Dear Kitty. Some blog
    13 juli 2012 om 13:10

    […] ranger Erik van der Spek, from Texel island in the Netherlands, writes on his blog (translation by me): Forester moth can be seen regularly on the island this […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog